Грабар Китаровић о дјеловању СОА

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић је, коментаришући наводно дјеловање хрватске обавјештајне службе СОА у Словенији, саопштила да је ријеч о замјени теза и о правосудном скандалу, а не обавјештајној проблематици.

Регион 09.04.2019 | 19:43
Грабар Китаровић о дјеловању СОА
"Чињеница је да је Словенија прекршила арбитражни споразум и тиме међународно право, а што је резултирало пропашћу арбитраже. Ријеч је о правосудном скандалу, а не о обавјештајној проблематици, те одбацујемо овај покушај замјене теза", саопштено је из канцеларије предсједника Хрватске.

Китаровићева је навела да је о овоме сазнала из медија и да никада не би тражила да се нека тема повуче из словеначких медија.

Из Сигурносно-обавјештајне агенције /СОА/ одбацили су спорне наводе и оцијенили да је ријеч о наставку кампање појединих медија у БиХ којима се жељела компромитовати та служба и Хрватска "лажним оптужбама" о регрутовању селефија за кријумчарење оружја у БиХ и незаконитом дјеловању СОА, преноси "Индекс".

Словеначки премијер Марјан Шарец сазвао је за данас хитну сједницу словеначког Савјета за националну безбједност због наводног дјеловања хрватске обавјештајне службе СОА у Словенији.

Словеначка Поп ТВ јуче је објавила снимак којим, како тврди, доказује да је представник медијског сервиса "Стyрија" за Хрватску Иван Тољ покушао спријечити објављивање њихове приче о умијешаности хрватских обавјештајаца у тајно снимање словеначких функционера и судија ради компромитовања арбитражног поступка и касније пресуде коју Загреб не жели признати.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Даре

09.04.2019 17:59

Лазес злато лазес дусоооо лазес вестицеее

ОДГОВОРИТЕ