Grabar Kitarović o djelovanju SOA

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je, komentarišući navodno djelovanje hrvatske obavještajne službe SOA u Sloveniji, saopštila da je riječ o zamjeni teza i o pravosudnom skandalu, a ne obavještajnoj problematici.

Region 09.04.2019 | 19:43
Grabar Kitarović o djelovanju SOA
"Činjenica je da je Slovenija prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, te odbacujemo ovaj pokušaj zamjene teza", saopšteno je iz kancelarije predsjednika Hrvatske.

Kitarovićeva je navela da je o ovome saznala iz medija i da nikada ne bi tražila da se neka tema povuče iz slovenačkih medija.

Iz Sigurnosno-obavještajne agencije /SOA/ odbacili su sporne navode i ocijenili da je riječ o nastavku kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željela kompromitovati ta služba i Hrvatska "lažnim optužbama" o regrutovanju selefija za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA, prenosi "Indeks".

Slovenački premijer Marjan Šarec sazvao je za danas hitnu sjednicu slovenačkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog navodnog djelovanja hrvatske obavještajne službe SOA u Sloveniji.

Slovenačka Pop TV juče je objavila snimak kojim, kako tvrdi, dokazuje da je predstavnik medijskog servisa "Styrija" za Hrvatsku Ivan Tolj pokušao spriječiti objavljivanje njihove priče o umiješanosti hrvatskih obavještajaca u tajno snimanje slovenačkih funkcionera i sudija radi kompromitovanja arbitražnog postupka i kasnije presude koju Zagreb ne želi priznati.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dare

09.04.2019 17:59

Lazes zlato lazes dusoooo lazes vesticeee

ODGOVORITE