ЛШ: Ајакс је спреман за Јуве!

Уздају се у везни ред, неиграње Кјелинија и охрабрење од Бенатије.  Оптимизам у Амстердаму пред гостовање Бјанконера.

Фудбал 10.04.2019 | 11:15
ЛШ: Ајакс је спреман за Јуве!
Ајакс је већ направио чудо елиминацијом Реала у Мадриду, остварио подвиг пласманом у четвртфинале Лиге шампиона, али не намерава да се ту заустави.

Иако је селдећа препрека страшни Јувентус, у Амстердаму су оптимисти да могу до жељеног резултата. Крила им је дао и минули викенд у првенству Холандије где су пет кола пре краја преузели прво место.

„Мораћемо да одиграмо добро и да дамо све од себе. Преузели смо чело табеле у првенству, желимо титулу, али сутрашњи меч нема везе са тим. Неће бити као утакмица са Реалом, али ћемо ући у њу са нашим стилом. Драго нам је што ће Роналдо бити ту јер увек желимо да играмо против најбољих. Неиграње Кјелинија ће се осетити јер је он битан играч за Бјанконере. Ипак, Алегри има неколико играча који могу да га замене“, рекао је Ајаксов тренер Ерик Тен Хаг на конференцији за медије уочи сутрашњег дуела са Јувентусом.

Он види и разлоге због који може да буде оптимиста.

„Јувентус је преискусан тим који може да примени различите стратегије. Зато ћемо морати да будемо баш добри у читању игре, ако желимо да прескочимо и ову препреку. Имамо везни ред који уме да игра фудбал што је најбитније. Знамо како да држимо лопту. А и када је немамо, знамо начин да што пре дођемо до ње. Ако свих 10 играча то буду радили како треба и нађемо праву хемију на терену, можемо до резултата који желимо. Тренутно смо довољно јаки тактички да користимо играче на различитим позицијама“.

Многи мисле да је ово последња шасна актуелне генерације за европски успех пре него што на лето дође до распродаје.

„Пре неколико година, Ајакс је опет нашао пут како да побеђује најјаче. Имамо мањи буџет  од осталих, али то је данашњи фудбал. Холандска лига није међу најбољима, тако да је долазак на овај ниво био јако тежак. Филозофија је била да искусније играче придодамо младима и да нађемо баланс. Де Јонг и Де Лихт су два екстра играча, али мислим да сви моји фудбалери могу да играју на високом нивоу. Имамо потенцијал за то, покушаћемо да задржимо све који могу да остану како би и наредних година били конкурентни у Европи. Важно је да смо сада овде јер скоро сваке сезоне исти велики клубови долазе у завршницу и лепо је када се десе изненађења као што је наше“, поручио је Ајаксов стратег.  

Занимљиву ствар је открио Ајаксов офанзивац Хаким Зијех. Мароканац каже да се чуо са колегом из репрезентације Медијем Бенатијом који је до прошле зиме играо за Јувентус и који га је охрабрио да Ајакс може даље.

„Рекао ми је да играмо добар фудбал и да смо јаки као тим. Он сматра да можемо да елиминишемо Јувентус“, открио је Зијех.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар