LŠ: Ajaks je spreman za Juve!

Uzdaju se u vezni red, neigranje Kjelinija i ohrabrenje od Benatije.  Optimizam u Amsterdamu pred gostovanje Bjankonera.

Fudbal 10.04.2019 | 11:15
LŠ: Ajaks je spreman za Juve!
Ajaks je već napravio čudo eliminacijom Reala u Madridu, ostvario podvig plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, ali ne namerava da se tu zaustavi.

Iako je seldeća prepreka strašni Juventus, u Amsterdamu su optimisti da mogu do željenog rezultata. Krila im je dao i minuli vikend u prvenstvu Holandije gde su pet kola pre kraja preuzeli prvo mesto.

„Moraćemo da odigramo dobro i da damo sve od sebe. Preuzeli smo čelo tabele u prvenstvu, želimo titulu, ali sutrašnji meč nema veze sa tim. Neće biti kao utakmica sa Realom, ali ćemo ući u nju sa našim stilom. Drago nam je što će Ronaldo biti tu jer uvek želimo da igramo protiv najboljih. Neigranje Kjelinija će se osetiti jer je on bitan igrač za Bjankonere. Ipak, Alegri ima nekoliko igrača koji mogu da ga zamene“, rekao je Ajaksov trener Erik Ten Hag na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg duela sa Juventusom.

On vidi i razloge zbog koji može da bude optimista.

„Juventus je preiskusan tim koji može da primeni različite strategije. Zato ćemo morati da budemo baš dobri u čitanju igre, ako želimo da preskočimo i ovu prepreku. Imamo vezni red koji ume da igra fudbal što je najbitnije. Znamo kako da držimo loptu. A i kada je nemamo, znamo način da što pre dođemo do nje. Ako svih 10 igrača to budu radili kako treba i nađemo pravu hemiju na terenu, možemo do rezultata koji želimo. Trenutno smo dovoljno jaki taktički da koristimo igrače na različitim pozicijama“.

Mnogi misle da je ovo poslednja šasna aktuelne generacije za evropski uspeh pre nego što na leto dođe do rasprodaje.

„Pre nekoliko godina, Ajaks je opet našao put kako da pobeđuje najjače. Imamo manji budžet  od ostalih, ali to je današnji fudbal. Holandska liga nije među najboljima, tako da je dolazak na ovaj nivo bio jako težak. Filozofija je bila da iskusnije igrače pridodamo mladima i da nađemo balans. De Jong i De Liht su dva ekstra igrača, ali mislim da svi moji fudbaleri mogu da igraju na visokom nivou. Imamo potencijal za to, pokušaćemo da zadržimo sve koji mogu da ostanu kako bi i narednih godina bili konkurentni u Evropi. Važno je da smo sada ovde jer skoro svake sezone isti veliki klubovi dolaze u završnicu i lepo je kada se dese iznenađenja kao što je naše“, poručio je Ajaksov strateg.  

Zanimljivu stvar je otkrio Ajaksov ofanzivac Hakim Zijeh. Marokanac kaže da se čuo sa kolegom iz reprezentacije Medijem Benatijom koji je do prošle zime igrao za Juventus i koji ga je ohrabrio da Ajaks može dalje.

„Rekao mi je da igramo dobar fudbal i da smo jaki kao tim. On smatra da možemo da eliminišemo Juventus“, otkrio je Zijeh.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar