Зашто је Денвер намјерно изгубио од Портланда?!

Кошаркаши Денвер Нагетса одлучили су да се коцкају у последњим утакмицама лигашког дела сезоне изгубивши намерно од Портланда.

Кошарка 09.04.2019 | 20:30
Зашто је Денвер намјерно изгубио од Портланда?!
Тренер екипе из Колорада Мајк Малоун извео је комбинован састав против Трејлблејзерса, играли су му кошаркаши који немају главне улоге и пораз је био неминован.

Нагетси су тако погурали Портланд ка трећем месту и постоји реална шанса да на крају регуларног дела Денвер буде други, а франшиза из Орегона трећа.

Тиме би Денвер избегао Хјустон у потенцијаном полуфиналу и пут ка великом финалу би им се додатно отворио, пошто на њему не би било ни Голден Стејта.

Много је калкулација у последња два меча, међу којима је и та да Јута намерно изгуби последње две утакмице и тако падне на шесто место, чиме би вероватно избегла Вориорсе и Рокетсе.

Џез управо у ноћи између уторка и среде игра против Денвера, и постоји могућност да Јута одмара најбоље играче на овом мечу, баш као што је то урадио Денвер у Портланду.

Предуслов за све ово је да Оклахома Сити Тандер савлада Хјустон Рокетсе. Уколико се то деси, а Денвер и Портланд победе у својим мечевима, расте шанса да Хјустон заврши на четвртом месту.

Варијације повољне за Денвер:

Прва:

2. Денвер
3. Портланд
4. Хјустон

Да би се ово десило, потребно је: Хјустон изгуби од Оклахоме, Портланд победи Лејкерсе и Сакраменто.

Шта Денвер добија? До потенцијалног финала Запада неће моћи да се састане са Голден Стејтом и Хјустоном, пошто се у полуфиналу укрштају 1/8 и 4/5 и 2/7 и 3/6.

Друга:

2. Денвер
3. Портланд
4. Хјустон
5. Оклахома
6. Јута

Да би се ово десило, потребно је: Хјустон изгуби од Оклахоме, Портланд победи Лејкерсе и Сакраменто, Оклахома поред Хјустона победи и Милвоки, а Јута намерно изгуби од Денвера и Клиперса.

Шта Јута овде добија? Џез би овим потезом у првој рунди ишао на Портланд и до финала не би могао да се састане са Голден Стејтом и Хјустоном, већ би у полуфиналу ишао на Денвер или седмопласирани екипу.

Распоред до краја:

Денвер:
гост Јути
домаћин Минесоти

Хјустон:
гост Оклахоми

Портланд:
гост Лејкерсима
домаћин Сакраменту

Јута:
домаћин Денверу
гост Клиперсима

Оклахома:
домаћин Хјустону
гост Милвокију

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар