Zašto je Denver namjerno izgubio od Portlanda?!

Košarkaši Denver Nagetsa odlučili su da se kockaju u poslednjim utakmicama ligaškog dela sezone izgubivši namerno od Portlanda.

Košarka 09.04.2019 | 20:30
Zašto je Denver namjerno izgubio od Portlanda?!
Trener ekipe iz Kolorada Majk Maloun izveo je kombinovan sastav protiv Trejlblejzersa, igrali su mu košarkaši koji nemaju glavne uloge i poraz je bio neminovan.

Nagetsi su tako pogurali Portland ka trećem mestu i postoji realna šansa da na kraju regularnog dela Denver bude drugi, a franšiza iz Oregona treća.

Time bi Denver izbegao Hjuston u potencijanom polufinalu i put ka velikom finalu bi im se dodatno otvorio, pošto na njemu ne bi bilo ni Golden Stejta.

Mnogo je kalkulacija u poslednja dva meča, među kojima je i ta da Juta namerno izgubi poslednje dve utakmice i tako padne na šesto mesto, čime bi verovatno izbegla Voriorse i Roketse.

Džez upravo u noći između utorka i srede igra protiv Denvera, i postoji mogućnost da Juta odmara najbolje igrače na ovom meču, baš kao što je to uradio Denver u Portlandu.

Preduslov za sve ovo je da Oklahoma Siti Tander savlada Hjuston Roketse. Ukoliko se to desi, a Denver i Portland pobede u svojim mečevima, raste šansa da Hjuston završi na četvrtom mestu.

Varijacije povoljne za Denver:

Prva:

2. Denver
3. Portland
4. Hjuston

Da bi se ovo desilo, potrebno je: Hjuston izgubi od Oklahome, Portland pobedi Lejkerse i Sakramento.

Šta Denver dobija? Do potencijalnog finala Zapada neće moći da se sastane sa Golden Stejtom i Hjustonom, pošto se u polufinalu ukrštaju 1/8 i 4/5 i 2/7 i 3/6.

Druga:

2. Denver
3. Portland
4. Hjuston
5. Oklahoma
6. Juta

Da bi se ovo desilo, potrebno je: Hjuston izgubi od Oklahome, Portland pobedi Lejkerse i Sakramento, Oklahoma pored Hjustona pobedi i Milvoki, a Juta namerno izgubi od Denvera i Klipersa.

Šta Juta ovde dobija? Džez bi ovim potezom u prvoj rundi išao na Portland i do finala ne bi mogao da se sastane sa Golden Stejtom i Hjustonom, već bi u polufinalu išao na Denver ili sedmoplasirani ekipu.

Raspored do kraja:

Denver:
gost Juti
domaćin Minesoti

Hjuston:
gost Oklahomi

Portland:
gost Lejkersima
domaćin Sakramentu

Juta:
domaćin Denveru
gost Klipersima

Oklahoma:
domaćin Hjustonu
gost Milvokiju

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar