Солскјер о Пикеу у Манчестеру...

Због Видића и Фердинанда није добио шансу коју је заслужио.  Одлична увертира сутрашњег окршаја на Театру снова. . .

Фудбал 09.04.2019 | 20:45
Солскјер о Пикеу у Манчестеру...
Барселона стиже на Олд Трафорд и доводи атмосферу до максимума, а најинтересантнији међу њима за јавност у Манчестеру, поред наравно Лионела Месија, је и Ђерар Пике. Дугогодишњи ас Барселоне на Олд Трафорду није добио адекватну шансу, што је касније искористио Каталонски клуб и од њега направио једног од најбољих европских дефанзиваца у последњој деценији.

Прилику да се увери у његов потенцијал тада је имао и садашњи менаџер Црвених ђавола Оле Гунар Солскјер, који каже да Каталонац само стицајем несрећних околности по њега није успео да добије адекватну прилику за доказивање.

"Дошао је као младић овде, веровали смо много у њега. Можда није имао среће, дошао је овде када су играли Видић и Фердинанд, тако да није добио шансу коју је вероватно заслжиоп. Биће лепо срести га поново, надам се да ћемо га на терену натерати да се осећа старо, а не младо", у свом стилу је поручио Солскјер.

ЛИГА ШАМПИОНА ТАКМИЧЕЊЕ ЧУДНИХ РЕЗУЛТАТА

Након елиминације Пари Сен Жермена више ништа не представља немогућу мисао за Манчестер јунајтед.

"Поверење међу нама је изузетно велико. Резултат и оно што смо урадили, на који начин смо се вратили. Мислим да су играчи себи и навијачима вратили самопоуздање. Осећамо напетост, узбуђење. Научили смо много из утакмице са Пари Сен Жерменом. У Европи мораш да будеш стрпљивији, неки од ових играча имају трикове у својим рукавима. У Лиги шампиона има много чудних резултата, ништа неће бити одлучено док се не одигра 90 минута на Ноу Кампу. Зато морамо да се побринемо да пружимо све од себе и дођемо до правог резултата пред одлазак у Барселону".

Шта је теже, бити четврти у Премијер лиги или освојити Лиги шампиона?

"Дали смо себи велику шансу да се боримо за четврто место резултатима пре Божића. Нико није мислуо да је то могуће. Мислим и да је сада могуће да учинимо то, морамо да наставимо да побеђујемо, да имамо среће и пружимо најбоље од себе. Не бих рекао да је освајање Лиге шампиона лакши посао него да се пласирамо међу прва четири".

Чак петорици играчи прети суспензија?

"То нимало не утиче на нас, сви смо фокусирани на ову утакмицу, знајући да можемо да створимо посебну атмосферу".

МЕСИ НИЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ?

Лионел Меси игра најзрелије у својој каријери, многи ће рећи и боље него икад, али Солскјер не жели да га издваја у први план. Једном приликом је Пеп Гвардиола рекао да је незаустављив.

"Требало би то да питате Пепа, јер је раније играо против њега. Он је фантастичан играч који ће ући у историју као један од најбољих свих времена. Тешко га је зауставити, али никада није немогуће. Није ово меч Меси против Јунајтеда, ту су и Суарез, Видал, Кутињо, много добрих играча тако да је фокус на свих 11. Ове сезоне смо играли против Роналда и Мбапа, а имали смо и Азара у Челсију, Суарез, Кутињо и Меси ће држати наше дефанзивце на прстима, видећемо како ћемо их сачувати сутра.

Пол Погба и будућност у Манчестер јунајтеду? Интересовање Реал Мадрида је више него озбиљно.

"Пол се радује сутрашњем дану, фокусиран је на добар меч. Не могу да га видим како не игра за Манчестер јунајтед наредне сезоне", поручио је Солсјер и додао да у конкуренцији неће бити Санчеза, док се нада да ће Рашфорд бити спреман да се нађе на терену.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар