Solskjer o Pikeu u Mančesteru...

Zbog Vidića i Ferdinanda nije dobio šansu koju je zaslužio.  Odlična uvertira sutrašnjeg okršaja na Teatru snova. . .

Fudbal 09.04.2019 | 20:45
Solskjer o Pikeu u Mančesteru...
Barselona stiže na Old Traford i dovodi atmosferu do maksimuma, a najinteresantniji među njima za javnost u Mančesteru, pored naravno Lionela Mesija, je i Đerar Pike. Dugogodišnji as Barselone na Old Trafordu nije dobio adekvatnu šansu, što je kasnije iskoristio Katalonski klub i od njega napravio jednog od najboljih evropskih defanzivaca u poslednjoj deceniji.

Priliku da se uveri u njegov potencijal tada je imao i sadašnji menadžer Crvenih đavola Ole Gunar Solskjer, koji kaže da Katalonac samo sticajem nesrećnih okolnosti po njega nije uspeo da dobije adekvatnu priliku za dokazivanje.

"Došao je kao mladić ovde, verovali smo mnogo u njega. Možda nije imao sreće, došao je ovde kada su igrali Vidić i Ferdinand, tako da nije dobio šansu koju je verovatno zaslžiop. Biće lepo sresti ga ponovo, nadam se da ćemo ga na terenu naterati da se oseća staro, a ne mlado", u svom stilu je poručio Solskjer.

LIGA ŠAMPIONA TAKMIČENJE ČUDNIH REZULTATA

Nakon eliminacije Pari Sen Žermena više ništa ne predstavlja nemoguću misao za Mančester junajted.

"Poverenje među nama je izuzetno veliko. Rezultat i ono što smo uradili, na koji način smo se vratili. Mislim da su igrači sebi i navijačima vratili samopouzdanje. Osećamo napetost, uzbuđenje. Naučili smo mnogo iz utakmice sa Pari Sen Žermenom. U Evropi moraš da budeš strpljiviji, neki od ovih igrača imaju trikove u svojim rukavima. U Ligi šampiona ima mnogo čudnih rezultata, ništa neće biti odlučeno dok se ne odigra 90 minuta na Nou Kampu. Zato moramo da se pobrinemo da pružimo sve od sebe i dođemo do pravog rezultata pred odlazak u Barselonu".

Šta je teže, biti četvrti u Premijer ligi ili osvojiti Ligi šampiona?

"Dali smo sebi veliku šansu da se borimo za četvrto mesto rezultatima pre Božića. Niko nije misluo da je to moguće. Mislim i da je sada moguće da učinimo to, moramo da nastavimo da pobeđujemo, da imamo sreće i pružimo najbolje od sebe. Ne bih rekao da je osvajanje Lige šampiona lakši posao nego da se plasiramo među prva četiri".

Čak petorici igrači preti suspenzija?

"To nimalo ne utiče na nas, svi smo fokusirani na ovu utakmicu, znajući da možemo da stvorimo posebnu atmosferu".

MESI NIJE NEZAUSTAVLJIV?

Lionel Mesi igra najzrelije u svojoj karijeri, mnogi će reći i bolje nego ikad, ali Solskjer ne želi da ga izdvaja u prvi plan. Jednom prilikom je Pep Gvardiola rekao da je nezaustavljiv.

"Trebalo bi to da pitate Pepa, jer je ranije igrao protiv njega. On je fantastičan igrač koji će ući u istoriju kao jedan od najboljih svih vremena. Teško ga je zaustaviti, ali nikada nije nemoguće. Nije ovo meč Mesi protiv Junajteda, tu su i Suarez, Vidal, Kutinjo, mnogo dobrih igrača tako da je fokus na svih 11. Ove sezone smo igrali protiv Ronalda i Mbapa, a imali smo i Azara u Čelsiju, Suarez, Kutinjo i Mesi će držati naše defanzivce na prstima, videćemo kako ćemo ih sačuvati sutra.

Pol Pogba i budućnost u Mančester junajtedu? Interesovanje Real Madrida je više nego ozbiljno.

"Pol se raduje sutrašnjem danu, fokusiran je na dobar meč. Ne mogu da ga vidim kako ne igra za Mančester junajted naredne sezone", poručio je Solsjer i dodao da u konkurenciji neće biti Sančeza, dok se nada da će Rašford biti spreman da se nađe na terenu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar