Звезда из Лиге шампиона чека дерби првенства!

Нема повређених, нема суспендованих због картона за дуел против Радничког.

Фудбал 09.04.2019 | 19:00
Звезда из Лиге шампиона чека дерби првенства!
Меч одлуке. Тако су на Маракани назвали први меч плеј-офа, заказан за суботу у 18 часова када у Љутице Богдана стиже нишки Раднички. Црвено-бели тренутно имају четири бода више у односу на првог пратиоца, па би евентуалном победом сасвим сигурно ставили обе шапе на шампионски пехар.

Тренер Владан Милојевић кубурио је са бројним повредама играча од почетка пролећа, али ће за дуел против Радничког моћи да изведе тим из Лиге шампиона. Наравно, неће бити Ненада Крстичића и Милоша Дегенекакоји су у зимском прелазном року напустили клуб.

Дакле, првенствена пауза, изазвана репрезентативним мечевима, послужила је Марку Марину и Ричмонду Боаћију да санирају повреде. Они су ухватили ритам, што се могло видети и на последњем мечу у првенству против Пролетера. У строј се вратио и стандардни леви бек Милан Родић, и већ одиграо три такмичарске утакмице.

Последњи део идеалног Милојевићевог пазла употпунио је Марко Гобељић. Звездин универзалац је после двомесечне паузе добио шансу у 71. минуту меча са Пролетером и озбиљно се наметнуо као прва опција за одлучујући период сезоне. Учествовао је код поготка Мирка Иванића, затим је асистирао Ричмонду Боаћију за коначан резултат... Добро је дошла Гобељићу утакмица лакшег интензитета да поврати самопоуздање и покаже да је зрео за озбиљнију улогу уочи периода одлуке.

„Знамо да нас очекује дерби плеј-офа, да је ово утакмица која може много тога да одлучи, али ми се за њу припремамо као и за сваку до сада. Већ смо много пута током сезоне показали да знамо да се носимо са притиском. Напорно се припремамо, наш стручни штаб детаљно анализира противника и то ће нам, као и увек до сада, много помоћи. Раднички је својим одличним играма показао да заслужује место које заузима на табели и зато знамо да нам неће бити лако у суботу, али на нашем терену се никога не плашимо“, поручио је за званични сајт клуба Марко Гобељић.

Велике дилеме имаће Владан Милојевић и у везном реду за дуел против Радничког. Душан Јованчић је баш као и Филип Стојковић очистио картоне уочи почетка прелазног рока. Фигурира тихи момак са Црвеног крста као сигуран стартер. Видећемо хоће ли играти са Чаушићем или Бранком Јовичићем у тандему.

Сигурно је да ће се Милојевић и овог пута ослонити на Марка Марина и Ел Фарду Бена, па тако остаје отворено питање још једног играча у офанзивном делу маневра. Уз претпоставку да ће се Милојевић ослонити на стандардну формацију 4-2-3-1.

Ту има Владан Милојевић много опција. Мирко Иванић је показао да може да игра у тандему са Марином, а за позицију левог крила још конкуришу Вељко Симић и Алекса Вукановић.

И наравно видећемо хоће ли се Владан Милојевић ослонити на Боаћија или Милана Павкова. Обојица су овог пролећа показали да могу да дају голове у континуитету.

Тачно је да је Владан Милојевић на слатким мукама, али исто тако треба имати у виду да Црвену звезду у наредних 15 дана очекују четири меча. После Радничког, црвено-бели играју прву утакмицу полуфинала купа, затим следи одлазак на Баново брдо и на крају 160. вечити дерби. Довољно да Милојевић искористи све расположиве ресурсе.

Извор: моззартспорт

Фото МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар