Zvezda iz Lige šampiona čeka derbi prvenstva!

Nema povređenih, nema suspendovanih zbog kartona za duel protiv Radničkog.

Fudbal 09.04.2019 | 19:00
Zvezda iz Lige šampiona čeka derbi prvenstva!
Meč odluke. Tako su na Marakani nazvali prvi meč plej-ofa, zakazan za subotu u 18 časova kada u Ljutice Bogdana stiže niški Radnički. Crveno-beli trenutno imaju četiri boda više u odnosu na prvog pratioca, pa bi eventualnom pobedom sasvim sigurno stavili obe šape na šampionski pehar.

Trener Vladan Milojević kuburio je sa brojnim povredama igrača od početka proleća, ali će za duel protiv Radničkog moći da izvede tim iz Lige šampiona. Naravno, neće biti Nenada Krstičića i Miloša Degenekakoji su u zimskom prelaznom roku napustili klub.

Dakle, prvenstvena pauza, izazvana reprezentativnim mečevima, poslužila je Marku Marinu i Ričmondu Boaćiju da saniraju povrede. Oni su uhvatili ritam, što se moglo videti i na poslednjem meču u prvenstvu protiv Proletera. U stroj se vratio i standardni levi bek Milan Rodić, i već odigrao tri takmičarske utakmice.

Poslednji deo idealnog Milojevićevog pazla upotpunio je Marko Gobeljić. Zvezdin univerzalac je posle dvomesečne pauze dobio šansu u 71. minutu meča sa Proleterom i ozbiljno se nametnuo kao prva opcija za odlučujući period sezone. Učestvovao je kod pogotka Mirka Ivanića, zatim je asistirao Ričmondu Boaćiju za konačan rezultat... Dobro je došla Gobeljiću utakmica lakšeg intenziteta da povrati samopouzdanje i pokaže da je zreo za ozbiljniju ulogu uoči perioda odluke.

„Znamo da nas očekuje derbi plej-ofa, da je ovo utakmica koja može mnogo toga da odluči, ali mi se za nju pripremamo kao i za svaku do sada. Već smo mnogo puta tokom sezone pokazali da znamo da se nosimo sa pritiskom. Naporno se pripremamo, naš stručni štab detaljno analizira protivnika i to će nam, kao i uvek do sada, mnogo pomoći. Radnički je svojim odličnim igrama pokazao da zaslužuje mesto koje zauzima na tabeli i zato znamo da nam neće biti lako u subotu, ali na našem terenu se nikoga ne plašimo“, poručio je za zvanični sajt kluba Marko Gobeljić.

Velike dileme imaće Vladan Milojević i u veznom redu za duel protiv Radničkog. Dušan Jovančić je baš kao i Filip Stojković očistio kartone uoči početka prelaznog roka. Figurira tihi momak sa Crvenog krsta kao siguran starter. Videćemo hoće li igrati sa Čaušićem ili Brankom Jovičićem u tandemu.

Sigurno je da će se Milojević i ovog puta osloniti na Marka Marina i El Fardu Bena, pa tako ostaje otvoreno pitanje još jednog igrača u ofanzivnom delu manevra. Uz pretpostavku da će se Milojević osloniti na standardnu formaciju 4-2-3-1.

Tu ima Vladan Milojević mnogo opcija. Mirko Ivanić je pokazao da može da igra u tandemu sa Marinom, a za poziciju levog krila još konkurišu Veljko Simić i Aleksa Vukanović.

I naravno videćemo hoće li se Vladan Milojević osloniti na Boaćija ili Milana Pavkova. Obojica su ovog proleća pokazali da mogu da daju golove u kontinuitetu.

Tačno je da je Vladan Milojević na slatkim mukama, ali isto tako treba imati u vidu da Crvenu zvezdu u narednih 15 dana očekuju četiri meča. Posle Radničkog, crveno-beli igraju prvu utakmicu polufinala kupa, zatim sledi odlazak na Banovo brdo i na kraju 160. večiti derbi. Dovoljno da Milojević iskoristi sve raspoložive resurse.

Izvor: mozzartsport

Foto MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar