Пиоли, ипак, напустио Фјорентину!

Упркос томе што је добио подршку клуба!

Фудбал 09.04.2019 | 21:15
Пиоли, ипак, напустио Фјорентину!
Стефано Пиоли од данас више није тренер Фјорентине, објавили су практично сви угледни медији у Италији!

Упркос клупском саопштењу у којем се наводи да управа подржава Пиолија без обзира на лоше резултате, Италијан је решио да се повуче са тренерске позиције, а уместо њега тим ће до краја сезоне највероватније предводити шеф омладинског погона Емилијано Бигика, јавља познати италијански новинар Ђанлука ди Марцио.

Виола је упала у колотечину из које не може да се извуче готово два месеца. Толико траје серија у којој је Фјорентина без победе у свим такмичењима, а за тријумф у Серији А нема у последњих шест утакмица. Због само три освојена бода у том периоду Фјорентина је практично испала из комбинације за европска такмичења наредне сезоне, што представља озбиљан ударац за клуб и финансије.

Пиоли је тренер Фјорентине постао у лето 2017. године, а прошле сезоне водио их је до осме позиције у Серији А, упркос томе што је клуб био потресен смрћу капитена Давидеа Асторија. Приче о могућем одласкуСтефана Пиолија појавиле су се после тешког пораза од Аталанте у Серији А почетком марта, али је пораз од Фрозинонеа протеклог викенда очигледно за Италијана била кап која је прелила чашу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар