Pioli, ipak, napustio Fjorentinu!

Uprkos tome što je dobio podršku kluba!

Fudbal 09.04.2019 | 21:15
Pioli, ipak, napustio Fjorentinu!
Stefano Pioli od danas više nije trener Fjorentine, objavili su praktično svi ugledni mediji u Italiji!

Uprkos klupskom saopštenju u kojem se navodi da uprava podržava Piolija bez obzira na loše rezultate, Italijan je rešio da se povuče sa trenerske pozicije, a umesto njega tim će do kraja sezone najverovatnije predvoditi šef omladinskog pogona Emilijano Bigika, javlja poznati italijanski novinar Đanluka di Marcio.

Viola je upala u kolotečinu iz koje ne može da se izvuče gotovo dva meseca. Toliko traje serija u kojoj je Fjorentina bez pobede u svim takmičenjima, a za trijumf u Seriji A nema u poslednjih šest utakmica. Zbog samo tri osvojena boda u tom periodu Fjorentina je praktično ispala iz kombinacije za evropska takmičenja naredne sezone, što predstavlja ozbiljan udarac za klub i finansije.

Pioli je trener Fjorentine postao u leto 2017. godine, a prošle sezone vodio ih je do osme pozicije u Seriji A, uprkos tome što je klub bio potresen smrću kapitena Davidea Astorija. Priče o mogućem odlaskuStefana Piolija pojavile su se posle teškog poraza od Atalante u Seriji A početkom marta, ali je poraz od Frozinonea proteklog vikenda očigledno za Italijana bila kap koja je prelila čašu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar