Анализа - ЛШ: Тихи крај Порта...

О полуфиналу нико ни не размишља.

Фудбал 09.04.2019 | 17:15
Анализа - ЛШ: Тихи крај Порта...
Данило се уочи пута за Енглеску куражио изјавама у новинама.

“Салах, Фирмино и Мане? Неће проћи поред мене”, самоуверено је говорио Портов задњи везни.

У Енглеској пак нико ни не говори о Змајевима. Тамо су Ливерпулово име већ уписали међу четири полуфиналиста и само чекају да виде ко ће му се придружити. Разглаба се и о томе колико ће Редсима шампионска трка са Манчестер Ситијем бити отежана пласманом међу четири најбоља у Европи.

И мада је та енглеска ароганција толико пута умела да им се обије о главу, овде ће им ретки контрирати. Јер иако би Португалци вероватно прошли и из већине других група,  опште је мишљење да их је до четвртфинала довело то што су, већ по обичају, имали прилично среће на жребу. Запали су у најлакшу групу са Шалкеом, Галатасарајем и московском Локомотивом и као првопласирани прошли даље где их је Фортуна још једном погледала доделивши им Рому за ривала на старту нокаут такмичења.

Ливерпул је пак после оног пораза од Црвене звезде у Београду морао да се добро порва са Пари Сен Жерменом и Наполијем како би се пласирао међу 16, да би затим у двомечу са Бајерном подсетио да није случајно прошле сезоне стигао чак до финала где су му пресудили Реал Мадрид и Герет Бејл.

На путу до тог финала самлели су Порто са 5:0 у гостима, а сад би Редси требало да су само још јачи, за годину искуснији. Португалци приде већ 12 година не знају за победу на гостовању у нокаут фази Лиге шампиона. У тих 12 утакмица четири пута су извукли реми, осам пута су изгубили. Не делују сада оне Данилове речи толико уверљиво. Штавише, чини се да би и у Порту – само што то нико неће јавно рећи – били задовољни када би овог пута тихо изашли из Лиге шампиона. Само да не пукне опет нека петарада.

Има и Ливерпул својих проблема наравно. Енди Робертсон ће одслужити меч суспензије, па многи на левом беку виде Џејмса Милнера испред Алберта Морена. Очекује се такође да Жоржињо Вајналдум одмори што значи да би везу чинили Фабињо, Џордан Хендерсон и Наби Кеита. Јесу у Ливерпулу изразити оптимисти, али нису глупи па да превише ризикују са поставом. Жаргонски речено, није Порто баш веверица.

Даље о недоумицама тренера, Сержо Консеисао неће моћи да рачуна на суспендоване Ектора Ереру иПепеа што ће представљати огроман хендикеп, посебно у дефанзиви. У Ливерпуловом тиму одавно већ нема повређених Џоа Гомеза и Алекса Окслејд Чемберлена. Јасно је ипак да клупа Редса наспрам Портове изгледа дугачко као Кинески зид и да ће Клоп са много мање главобоље надоместити њихова одсуства.

Овде се кец не доводи у питање. Па ни Ливерпулов пролаз даље. Можда ће само бити мање трауматичан за Порто.

ЛИВЕРПУЛ – ПОРТО

Стадион: Енфилд
Капацитет: 54.074
Судија: Антонио Лахоз Матеу (Шпанија)

Ливерпул (4-3-3): Алисон  - Александер-Арнолд, Матип, Ван Дајк, Милнер – Фабињо, Хендерсон, Кеита – Слах, Фирмино, Мане;

Порто (4-3-3): Касиљас – Макси, Фелипе, Милитао, Алекс Тељес – Данило, Отавио, Корона – Брахими, Марега, Соареш.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар