Analiza - LŠ: Tihi kraj Porta...

O polufinalu niko ni ne razmišlja.

Fudbal 09.04.2019 | 17:15
Analiza - LŠ: Tihi kraj Porta...
Danilo se uoči puta za Englesku kuražio izjavama u novinama.

“Salah, Firmino i Mane? Neće proći pored mene”, samouvereno je govorio Portov zadnji vezni.

U Engleskoj pak niko ni ne govori o Zmajevima. Tamo su Liverpulovo ime već upisali među četiri polufinalista i samo čekaju da vide ko će mu se pridružiti. Razglaba se i o tome koliko će Redsima šampionska trka sa Mančester Sitijem biti otežana plasmanom među četiri najbolja u Evropi.

I mada je ta engleska arogancija toliko puta umela da im se obije o glavu, ovde će im retki kontrirati. Jer iako bi Portugalci verovatno prošli i iz većine drugih grupa,  opšte je mišljenje da ih je do četvrtfinala dovelo to što su, već po običaju, imali prilično sreće na žrebu. Zapali su u najlakšu grupu sa Šalkeom, Galatasarajem i moskovskom Lokomotivom i kao prvoplasirani prošli dalje gde ih je Fortuna još jednom pogledala dodelivši im Romu za rivala na startu nokaut takmičenja.

Liverpul je pak posle onog poraza od Crvene zvezde u Beogradu morao da se dobro porva sa Pari Sen Žermenom i Napolijem kako bi se plasirao među 16, da bi zatim u dvomeču sa Bajernom podsetio da nije slučajno prošle sezone stigao čak do finala gde su mu presudili Real Madrid i Geret Bejl.

Na putu do tog finala samleli su Porto sa 5:0 u gostima, a sad bi Redsi trebalo da su samo još jači, za godinu iskusniji. Portugalci pride već 12 godina ne znaju za pobedu na gostovanju u nokaut fazi Lige šampiona. U tih 12 utakmica četiri puta su izvukli remi, osam puta su izgubili. Ne deluju sada one Danilove reči toliko uverljivo. Štaviše, čini se da bi i u Portu – samo što to niko neće javno reći – bili zadovoljni kada bi ovog puta tiho izašli iz Lige šampiona. Samo da ne pukne opet neka petarada.

Ima i Liverpul svojih problema naravno. Endi Robertson će odslužiti meč suspenzije, pa mnogi na levom beku vide Džejmsa Milnera ispred Alberta Morena. Očekuje se takođe da Žoržinjo Vajnaldum odmori što znači da bi vezu činili Fabinjo, Džordan Henderson i Nabi Keita. Jesu u Liverpulu izraziti optimisti, ali nisu glupi pa da previše rizikuju sa postavom. Žargonski rečeno, nije Porto baš veverica.

Dalje o nedoumicama trenera, Seržo Konseisao neće moći da računa na suspendovane Ektora Ereru iPepea što će predstavljati ogroman hendikep, posebno u defanzivi. U Liverpulovom timu odavno već nema povređenih Džoa Gomeza i Aleksa Okslejd Čemberlena. Jasno je ipak da klupa Redsa naspram Portove izgleda dugačko kao Kineski zid i da će Klop sa mnogo manje glavobolje nadomestiti njihova odsustva.

Ovde se kec ne dovodi u pitanje. Pa ni Liverpulov prolaz dalje. Možda će samo biti manje traumatičan za Porto.

LIVERPUL – PORTO

Stadion: Enfild
Kapacitet: 54.074
Sudija: Antonio Lahoz Mateu (Španija)

Liverpul (4-3-3): Alison  - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Milner – Fabinjo, Henderson, Keita – Slah, Firmino, Mane;

Porto (4-3-3): Kasiljas – Maksi, Felipe, Militao, Aleks Teljes – Danilo, Otavio, Korona – Brahimi, Marega, Soareš.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar