Андрија Живковић на излазној капији Лужа!

Само 149 минута код новог тренера и. . .  Рекорд пише да је растанак известан!

Фудбал 15.04.2019 | 23:15
Андрија Живковић на излазној капији Лужа!
Сезона у којој је требало да са већ двогодишњим стажом у Лисабону Андрија Живковић преузме улогу носиоца Бенфикине игре. Међутим, након охрабрујућег краја протекле сезоне не баш уверљив почетак и још гори наставак након промене за кормилом којим сада управља Бруно Лаже. Португалски Рекорд зато данас на насловној страни тврди: Живковић је на стављен на  Бенфикину летњу трансфер листу.

Уз њега и име Франка Червија, пошто су баш њих двојица највеће жртве новог шефа струке. Примера ради, откако је Лаже у јануару преузео екипу, Живковић је у првенству одиграо свега 149 минута. Плус 46 у Лиги Европе против Динама, нешто мало у купу... И само једна асистенција у том периоду мада није ни лако бити учинковитији са тако исцепканом минутажом. Од 29 мечева које је Живковић одиграо ове сезоне, само девет њих је било под Лажеом, а од тог броја у само три случаја бивши фудбалер Партизана је био у Бенфикиних стартних 11. Ниједном  у Примеири.

Није српском репрезентативцу помогло ни то што Лаже полако враћа у живот Адела Тарабта, иако је вероватно свима јасно да је само питање тренутка кад ће њему фудбал поново испасти из фокуса. То ипак не мења Живковићев положај, па се у Лисабону нашироко спекулише да би на лето,  три године пре истека уговора, клуб и играч могли да се разиђу.

Не помиње се додуше која би то наредна дестинација могла да чека Живковића. Локални медији до сада су највише помињали интересовање Премијер лиге и пре свега Евертона, мада су га гурали и у Арсенал. Британска радна виза не би била толики проблем пошто је Живковић мање-више стандардан у репрезентацији кад већ није у клубу. Ипак, знају Португалци и да преко новина дижу цену играчима, па је тешко проценити колико има ватре у тим причама. Сигурно је само да Бенфика не воли да продаје за мале паре, а није се баш потрудила да Живковићу дигне цену. Има наравно и до њега самог. Ове сезоне ниједан гол уз име 22-годишњег крилног фудбалера.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар