Andrija Živković na izlaznoj kapiji Luža!

Samo 149 minuta kod novog trenera i. . .  Rekord piše da je rastanak izvestan!

Fudbal 15.04.2019 | 23:15
Andrija Živković na izlaznoj kapiji Luža!
Sezona u kojoj je trebalo da sa već dvogodišnjim stažom u Lisabonu Andrija Živković preuzme ulogu nosioca Benfikine igre. Međutim, nakon ohrabrujućeg kraja protekle sezone ne baš uverljiv početak i još gori nastavak nakon promene za kormilom kojim sada upravlja Bruno Laže. Portugalski Rekord zato danas na naslovnoj strani tvrdi: Živković je na stavljen na  Benfikinu letnju transfer listu.

Uz njega i ime Franka Červija, pošto su baš njih dvojica najveće žrtve novog šefa struke. Primera radi, otkako je Laže u januaru preuzeo ekipu, Živković je u prvenstvu odigrao svega 149 minuta. Plus 46 u Ligi Evrope protiv Dinama, nešto malo u kupu... I samo jedna asistencija u tom periodu mada nije ni lako biti učinkovitiji sa tako iscepkanom minutažom. Od 29 mečeva koje je Živković odigrao ove sezone, samo devet njih je bilo pod Lažeom, a od tog broja u samo tri slučaja bivši fudbaler Partizana je bio u Benfikinih startnih 11. Nijednom  u Primeiri.

Nije srpskom reprezentativcu pomoglo ni to što Laže polako vraća u život Adela Tarabta, iako je verovatno svima jasno da je samo pitanje trenutka kad će njemu fudbal ponovo ispasti iz fokusa. To ipak ne menja Živkovićev položaj, pa se u Lisabonu naširoko spekuliše da bi na leto,  tri godine pre isteka ugovora, klub i igrač mogli da se raziđu.

Ne pominje se doduše koja bi to naredna destinacija mogla da čeka Živkovića. Lokalni mediji do sada su najviše pominjali interesovanje Premijer lige i pre svega Evertona, mada su ga gurali i u Arsenal. Britanska radna viza ne bi bila toliki problem pošto je Živković manje-više standardan u reprezentaciji kad već nije u klubu. Ipak, znaju Portugalci i da preko novina dižu cenu igračima, pa je teško proceniti koliko ima vatre u tim pričama. Sigurno je samo da Benfika ne voli da prodaje za male pare, a nije se baš potrudila da Živkoviću digne cenu. Ima naravno i do njega samog. Ove sezone nijedan gol uz ime 22-godišnjeg krilnog fudbalera.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar