Лео: Док сам студирао, заљубио сам се у Партизан!

Вестерман: Док сам студирао у Паризу 2010. године, отишао сам на Фајнал фор и заљубио се у Партизан! "Желео сам да ме тренира Вујошевић", рекао је Француз.

Кошарка 12.04.2019 | 23:12
Лео: Док сам студирао, заљубио сам се у Партизан!
Лео Вестерман је тренутно у Жалгирису, али његова приврженост Партизану никада није била тајна, познато је колико је Француз остао везан и за црно-беле, али и за тренера Душка Вујошевића.

То је поново истакао у разговору за Независне.цом. И објаснио како се заљубио у црно-беле када их је гледао на Фајнал фору 2010. у Паризу.

"С оцем сам у детињству увек гледао европску кошарку, што баш није било уобичајено у Француској јер је НБА увек била важнији. Одрастао сам гледајући Евролигу. Док сам студирао у Паризу 2010, отишао сам на Фајнал фор и заљубио сам се у Партизан и тренера (Душко Вујошевић). Млади тим који се борио као лавови уз огромну подршку навијача. Заљубио сам се на први поглед. Себи сам рекао то је клуб у који желим да идем. Када је две године касније дошла понуда нисам се двоумио. Говорили су ми да сам храбар што идем тамо, али желео сам да ме тренира Вујошевић и желио сам да играм за Партизан. Бити у земљи кошарке, играти пред сјајним навијачима, само сам о томе размишљао у том тренутку и био сам пресрећан", рекао је бивши Партизанов плејмејкер.

Он се потом осврнуо на играње пред ватреним навијачима.

"Било је невероватно на свакој утакмици, посебно против Црвене звезде. Знао сам кад сам ишао из Партизана да иза себе остављам најемоционалнији период у каријери. Када причам с бившим саиграчима Владимиром Лучићем, Драганом Милосављевићем, Богданом Богдановићем... и они осјећају исто. Имали смо сјајну везу с навијачима. И даље осјећам сјајну атмосферу коју су правили навијачи и дан-данас сам велики навијач Партизана", каже Вестерман.

Француски кошаркаш је са Душком Вујошевићем сарађивао у Партизану и Лиможу, а ово му је други мандат под палицом Шарунаса Јасикевичијуса у Жалгирису. Поменуту двојицу тренера истиче као најважније у каријери.

"Тешко је рећи ко је више утицао на мене. Обојица су ми много значила и од њих сам много научио. Одрастао сам као играч и човек поред Вујошевића, а у Жалгирису ме Јасикевичијус гурао да будем много бољи играч. Не могу да изаберем, обојица су ми много значила и веома сам им захвалан на свему", рекао је Вестерман.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар