Leo: Dok sam studirao, zaljubio sam se u Partizan!

Vesterman: Dok sam studirao u Parizu 2010. godine, otišao sam na Fajnal for i zaljubio se u Partizan! "Želeo sam da me trenira Vujošević", rekao je Francuz.

Košarka 12.04.2019 | 23:12
Leo: Dok sam studirao, zaljubio sam se u Partizan!
Leo Vesterman je trenutno u Žalgirisu, ali njegova privrženost Partizanu nikada nije bila tajna, poznato je koliko je Francuz ostao vezan i za crno-bele, ali i za trenera Duška Vujoševića.

To je ponovo istakao u razgovoru za Nezavisne.com. I objasnio kako se zaljubio u crno-bele kada ih je gledao na Fajnal foru 2010. u Parizu.

"S ocem sam u detinjstvu uvek gledao evropsku košarku, što baš nije bilo uobičajeno u Francuskoj jer je NBA uvek bila važniji. Odrastao sam gledajući Evroligu. Dok sam studirao u Parizu 2010, otišao sam na Fajnal for i zaljubio sam se u Partizan i trenera (Duško Vujošević). Mladi tim koji se borio kao lavovi uz ogromnu podršku navijača. Zaljubio sam se na prvi pogled. Sebi sam rekao to je klub u koji želim da idem. Kada je dve godine kasnije došla ponuda nisam se dvoumio. Govorili su mi da sam hrabar što idem tamo, ali želeo sam da me trenira Vujošević i želio sam da igram za Partizan. Biti u zemlji košarke, igrati pred sjajnim navijačima, samo sam o tome razmišljao u tom trenutku i bio sam presrećan", rekao je bivši Partizanov plejmejker.

On se potom osvrnuo na igranje pred vatrenim navijačima.

"Bilo je neverovatno na svakoj utakmici, posebno protiv Crvene zvezde. Znao sam kad sam išao iz Partizana da iza sebe ostavljam najemocionalniji period u karijeri. Kada pričam s bivšim saigračima Vladimirom Lučićem, Draganom Milosavljevićem, Bogdanom Bogdanovićem... i oni osjećaju isto. Imali smo sjajnu vezu s navijačima. I dalje osjećam sjajnu atmosferu koju su pravili navijači i dan-danas sam veliki navijač Partizana", kaže Vesterman.

Francuski košarkaš je sa Duškom Vujoševićem sarađivao u Partizanu i Limožu, a ovo mu je drugi mandat pod palicom Šarunasa Jasikevičijusa u Žalgirisu. Pomenutu dvojicu trenera ističe kao najvažnije u karijeri.

"Teško je reći ko je više uticao na mene. Obojica su mi mnogo značila i od njih sam mnogo naučio. Odrastao sam kao igrač i čovek pored Vujoševića, a u Žalgirisu me Jasikevičijus gurao da budem mnogo bolji igrač. Ne mogu da izaberem, obojica su mi mnogo značila i veoma sam im zahvalan na svemu", rekao je Vesterman.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar