Вучић данас на отварању сајма

- Председник Србије Александар Вучић боравиће данас у Мостару, где ће присуствовати отварању Међународног сајма привреде.

Србија 09.04.2019 | 07:20
Вучић данас на отварању сајма
Током посете Мостару, председник Вучић састаће се са замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и председником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, најављено је из Председништва Србије.

Програмом посете српског председника предвиђен је и обилазак радова на обнови Саборне цркве Свете тројице, наведено је у саопштењу.

Како сазнаје Тањуг, Вучића ће на Мостарском сајму дочекати директорка те манифестације Далфина Бошњак, председник Владе Херцеговацко-неретванског кантона Невенко Херцег и градонацелник Мостара Љубо Бешлић.

Међународни сајам привреде "Мостар 2019" биће одржан 22. пут у граду на Неретви од 9. до 13. априла, а земља партнер ове привредне манифестације поново ће бити НР Кина.

На отварање сајма у Мостару позван је, поред председника Србије, аустријски канцелар Себастијан Курц, те регионални лидери, шеф црногорске државе Мило Ђукановић и премијер Хрватске Андреј Пленковић.

Очекује се и присуство председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и бошњачког члана колективног шефа државе Шефика Џаферовића и лидера СДА БиХ Бакира Изетбеговића.

Међу више стотина излагача из тридесетак земља, најбројнији ће бити они из Кине, будући да је најављен долазак око 100 представника из 50 кинеских предузећа, који ће на 2.000 метара квадратних изложбеног простора представити информационе технологије, вештачку интелигенцију, пољопривреду, кућне апарате, брзе возове...

Директорка Мостарског сајма Далфина Бошњак је недавно изјавила новинарима да се очекује око 50.000 посетилаца на овој изложби производних и привредних потенцијала.

Током пет дана трајања сајма биће организован велики број конференција и стручних скупова, као и сајамске манифестације, медју којима и сајам туризма.

Председник Привредне коморе Федерације БиХ Марко Шантић најавио је да ће на мостарском сајму бити представљен један заједнички туристички производ Србије, Црне Горе и БиХ.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Реалитиц

09.04.2019 05:41

Хоце ли бити представник "блатагона" и литванаца, омиљених бурлиних страних привредника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опет са Цовицем

09.04.2019 08:10

Вуциц, опет са Цовицем-пријатељем Додика који ниста не ради у корист српског народа у РС. Докле???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борик

09.04.2019 15:17

Доста више о Вучићу. Па није само он Србија. Што не пишете о херојима са Кошара? Данас је 20 година од почетка Битке на Кошарама.

ОДГОВОРИТЕ