Тренер Барсе жели побједу на Олд Трафорду!

Тренер фудбалера Барселоне, Ернесто Валверде, рекао је да ће његова екипа у четвртфиналној утакмици против Манчестер јунајтеда покушати да оствари прву победу.

Фудбал 09.04.2019 | 16:15
Тренер Барсе жели побједу на Олд Трафорду!
Барселона ће у среду од 21 час играти на Олд Трафорду против Манчестер јунајтеда, прву четвртфиналну утакмицу Лиге шампиона.

Каталонски клуб доминира у Шпанији, освојио је седам титула у последњих 10 година и четири узастопна Купа краља, али последњих година нема много успеха у Лиги шампиона и трећа узастопна елиминација у четвртфиналу тог такмичења била би велики неуспех.

"То је велики клуб, који је у добром тренутку, што им даје мотивацију. Мислим да Барселона никада није победила на Олд Трафорду, па ћемо покушати то да променимо", рекао је Валверде.

Барселона је између 2006. и 2015. године четири пута освојила Лигу шампиона, а последњи пут играла је у четвртфиналу тог такмичења 2015. године, када је и освојила пету титулу европског првака, као и "триплу круну".

"Морамо да покушамо да победимо у свим утакмицама до краја сезоне, али сада се концентришемо на Лигу шампиона. Веома важна утакмица је пред нама", рекао је Валверде.

Барселона ће у мају играти у финалу Купа краља против Валенсије, а највероватније ће одбранити шампионску титулу, након што је у суботу победила Атлетико Мадрид и стекла 11 бодова предности, седам кола пре краја.

Манчестер јунајтед је поправио игру откако је тренер Оле Гунар Солшер преузео екипу и једина прилика за трофеј му је Лига шампиона. Енглески клуб се бори за четврто место које следеће сезоне води у Лигу шампиона.

Председник Барселоне ђозеп Бартомеу рекао је да је екипа тамо где је и желела да буде у овој фази сезоне.

"Да нам је неко понудио овакву ситуацију пре почетка сезоне, прихватили бисмо је. Биће тежак двомеч против Јунајтеда. У првенству знамо да можемо да изгубимо утакмицу или две. Бићемо концентрисани на сва три такмичења, идемо дан по дан", навео је Бартомеу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар