Да ли је ово била утакмица каријере Адема Љајића?

Репрезентативац Србије одиграо фантастичан меч у Ризеу! Још два гола и три асистенције: Љајић и Бешикташ избушили Ризе! Маестрална утакмица српског репрезентативца!

Фудбал 08.04.2019 | 22:10
Да ли је ово била утакмица каријере Адема Љајића?
Играо је током каријере Адем Љајић много веће утакмице од ове у Ризеу, али да ли је имао бољи наступ?

У победи Бешикташа 7:2, репрезентативац Србије постигао је два гола и уписао три асистенције!

Сјајном партијом против једанаестопласираног Ризеспора омогућио је Гувену Јалцину да упише хет-трик, а екипи да настави да "дише за вратом" другопласираном Галатасарају, са којим ће у преосталих седам кола водити велику борбу за директан пласман у Лигу шампиона. Разлика је тренутно пет бодова у корист црвено-жутих.

На првом месту је прилично самоуверен Башакшехир са шест бодова више од Галатасараја, а 11 од Бешикташа који ће га угостити идуће суботе.

Љајић је у досадашњем току сезоне постигао осам голова и забележио 11 асистенција, што је сигурно довољно црно-белима да откупе његов уговор од Торина, али видећемо и да ли ће имати довољно новца.

Посебно занимљив детаљ утакмице у Ризеу био је последњи погодак, Јалцина у 89. минуту, када је лопта прошла кроз поцепану мрежу, што главни арбитар није приметио, па је показао на гол-аут. Тек после консултације са помоћником променио је одлуку и показао на центар...

Када би сви у дресу Бешикташа играли као Адем Љајић, не би са трећег места чекали крај шампионске трке. Српски репрезентативац поново је жарио и палио на терену и био играч утакмице у голеади против Ризеа – 7:2.

Љајић је постигао други и последњи гол за Бешикташ, а у међувремену је стигао и да асистира за чак три поготка црно-белих.

Клубу из Истанбула ово је трећа узастопна победа у првенству и седам кола пре краја има пет бодова мање од другопласираног Галатасараја, којег жели да престигне и домогне се Лиге шампиона.

А, када дође на лето време да се откупи Љајићев уговор од Торина, челници Бешикташа не би смели да имају дилему да ли да то учине. Питање је једино да ли ће имати пара... Адем је одиграо против Ризеа 27. меч у црно-белом дресу, постигао осми гол, уз 11 асистенција.

Плесао је Љајић по терену у Ризеу, све му је полазило за ногом, а није ни чудо после тако спектакуларног поготка, којим је убио ривала у појам, а дао крила свом тиму.

Још чекамо да овакву доминацију Адем демонстрира и у дресу репрезентације...

Урбенесна ситуација виђена је код седмог гола Бешикташа: Јалчин је шутирао са 18 метара, а лопта је кроз пробушени део мреже изашла из гола напоље, па је судија морао да погледа снимак, да се увери да је заиста био погодак.

ТУРСКА, 27. КОЛО

Петак

Трабзон – Анталија  4:1 (1:1)
/Нвакаеме 21, Екубан 58, Сахан 67, Акпинар 90 – Дукара 9/

Субота

Алања - Бурса 1:0 (0:0)
/Папис Сисе 73/

Сивас - Кајзери 1:3 (0:3)
/Ердоган 84 - Чери 30, 33, Ачар 45+1/

Галатасарај - Малатија 3:0 (1:0)
/Дијањ 45+4, 50, 89пен/

Недеља

Касимпаша - Ерзурум 2:1 (1:0)
/Коита 29 и 76 - Едук 61/

Гецтепе - Ахисар 0:1 (0:0)
/Барбоса 88/

Анкарагучу - Фенербахче 1:1 (1:0)
/Бојд 42 - Калдирим 67/

Башакшехир - Коња 2:0 (0:0)
/Мосоро 50, Вишћа 69/

Понедељак

Ризе – Бешикташ  2:7 (1:2)
/Мурићи 42, Аберхун 70 – Вида 8, Љајић 14, 78, Јилмаз 64, Јалчин 72, 82, 90/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар