Da li je ovo bila utakmica karijere Adema Ljajića?

Reprezentativac Srbije odigrao fantastičan meč u Rizeu! Još dva gola i tri asistencije: Ljajić i Bešiktaš izbušili Rize! Maestralna utakmica srpskog reprezentativca!

Fudbal 08.04.2019 | 22:10
Da li je ovo bila utakmica karijere Adema Ljajića?
Igrao je tokom karijere Adem Ljajić mnogo veće utakmice od ove u Rizeu, ali da li je imao bolji nastup?

U pobedi Bešiktaša 7:2, reprezentativac Srbije postigao je dva gola i upisao tri asistencije!

Sjajnom partijom protiv jedanaestoplasiranog Rizespora omogućio je Guvenu Jalcinu da upiše het-trik, a ekipi da nastavi da "diše za vratom" drugoplasiranom Galatasaraju, sa kojim će u preostalih sedam kola voditi veliku borbu za direktan plasman u Ligu šampiona. Razlika je trenutno pet bodova u korist crveno-žutih.

Na prvom mestu je prilično samouveren Bašakšehir sa šest bodova više od Galatasaraja, a 11 od Bešiktaša koji će ga ugostiti iduće subote.

Ljajić je u dosadašnjem toku sezone postigao osam golova i zabeležio 11 asistencija, što je sigurno dovoljno crno-belima da otkupe njegov ugovor od Torina, ali videćemo i da li će imati dovoljno novca.

Posebno zanimljiv detalj utakmice u Rizeu bio je poslednji pogodak, Jalcina u 89. minutu, kada je lopta prošla kroz pocepanu mrežu, što glavni arbitar nije primetio, pa je pokazao na gol-aut. Tek posle konsultacije sa pomoćnikom promenio je odluku i pokazao na centar...

Kada bi svi u dresu Bešiktaša igrali kao Adem Ljajić, ne bi sa trećeg mesta čekali kraj šampionske trke. Srpski reprezentativac ponovo je žario i palio na terenu i bio igrač utakmice u goleadi protiv Rizea – 7:2.

Ljajić je postigao drugi i poslednji gol za Bešiktaš, a u međuvremenu je stigao i da asistira za čak tri pogotka crno-belih.

Klubu iz Istanbula ovo je treća uzastopna pobeda u prvenstvu i sedam kola pre kraja ima pet bodova manje od drugoplasiranog Galatasaraja, kojeg želi da prestigne i domogne se Lige šampiona.

A, kada dođe na leto vreme da se otkupi Ljajićev ugovor od Torina, čelnici Bešiktaša ne bi smeli da imaju dilemu da li da to učine. Pitanje je jedino da li će imati para... Adem je odigrao protiv Rizea 27. meč u crno-belom dresu, postigao osmi gol, uz 11 asistencija.

Plesao je Ljajić po terenu u Rizeu, sve mu je polazilo za nogom, a nije ni čudo posle tako spektakularnog pogotka, kojim je ubio rivala u pojam, a dao krila svom timu.

Još čekamo da ovakvu dominaciju Adem demonstrira i u dresu reprezentacije...

Urbenesna situacija viđena je kod sedmog gola Bešiktaša: Jalčin je šutirao sa 18 metara, a lopta je kroz probušeni deo mreže izašla iz gola napolje, pa je sudija morao da pogleda snimak, da se uveri da je zaista bio pogodak.

TURSKA, 27. KOLO

Petak

Trabzon – Antalija  4:1 (1:1)
/Nvakaeme 21, Ekuban 58, Sahan 67, Akpinar 90 – Dukara 9/

Subota

Alanja - Bursa 1:0 (0:0)
/Papis Sise 73/

Sivas - Kajzeri 1:3 (0:3)
/Erdogan 84 - Čeri 30, 33, Ačar 45+1/

Galatasaraj - Malatija 3:0 (1:0)
/Dijanj 45+4, 50, 89pen/

Nedelja

Kasimpaša - Erzurum 2:1 (1:0)
/Koita 29 i 76 - Eduk 61/

Gectepe - Ahisar 0:1 (0:0)
/Barbosa 88/

Ankaraguču - Fenerbahče 1:1 (1:0)
/Bojd 42 - Kaldirim 67/

Bašakšehir - Konja 2:0 (0:0)
/Mosoro 50, Višća 69/

Ponedeljak

Rize – Bešiktaš  2:7 (1:2)
/Murići 42, Aberhun 70 – Vida 8, Ljajić 14, 78, Jilmaz 64, Jalčin 72, 82, 90/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar