Видео: ''Постоји завјера против нашег клуба!''

''У томе учествује и наш градски ривал!'' Управа Лација тврди да постоји завера против клуба, као и да је целу причу покренуо “други тим из престонице“.

Фудбал 09.04.2019 | 15:15
Видео: ''Постоји завјера против нашег клуба!''
Једанаестерац додељен Лацију у дуелу са Сасуолом (2:2) је стављен под лупу у италијанским медијима, због чега је портпарол “небескоплавих“ Артуро Дијаконале рекао за клупску телевизију да се ради о завери у којој учествују медији и Рома.

“Наводи о томе да пенал није постојао нису једина потпуно погрешна спекулација. Морамо да прихватимо да постоји одређено понашање у делу великих медија, нарочито оних са севера државе, који имају интерес да Лацио ставе у негативан контекст, а све у служби других клубова“, навео је Дијаконале.

Додао је да наводи о томе да је Лацио био фаворизован у дуелу са Сасуолом нису тачни.

“Током сезоне смо имали много бизарних ситуација, само помислите на пенал који нам је досуђен против екипе СПАЛ. Он ће ући у историју Серије А. Чак је и дефанзивац противника признао да није био фаулиран“, рекао је Дијаконале.

Он је истакао да је намера да се Лацио доведе у тешку ситуацију у наредном периоду, посебно уочи дуела са Миланом, у Серији А и Купу Италије.

“Овакво понашање медија креира психозу, која прети да угрози нашу сезону. Медији морају да буду независни и аутономни. Јучерашњи пенал је апсолутно тачан, не само што је судија тако рекао, већ и зато што правила тако кажу“, истакао је.

О спорном једанаестерцу се огласио и шеф судијске комисије Никола Рицоли, а вреди истаћи да ситуација неодољиво подсећа на ону из утакмице Португала и Србије, када рука Антонија Рукавине у шеснаестерцу Србије није окарактерисана као једанаестерац.

Тада је образложено да је лопта најпре додирнула главу десног бека Србије, а потом руку. У дуелу Лација и Сасуола, лопта је дефанзивца Сасуола погодила најпре у кук, па у руку, која се налазила иза његовог тела.

Спорну ситуацију и најважније детаље тог меча погледајте у видеоприлогу:



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар