Криза власти у општини Рудо

Општина Рудо је ових дана добила обавјештење од Министарства локалне управе и самоуправе које је упутило допис Народној скупштини Републике Српске за распуштање општинског парламента у граду на Лиму.

Република Српска 08.04.2019 | 21:12
Криза власти у општини Рудо
Учињено је то након неуспјешног референдума за смјену актуелног начелника општине Рудо Рата Рајака 23. децембра прошле године.

"Нормално је да очекујем да Народна скупштина РС донесе одлуку у интересу општине Рудо, а њен интерес је да се распусти садашњи сазив локалне скупштине", каже Рајак.

Ако Народна скупштина Српске донесе одлуку о распуштању Скупштине општине Рудо онда Влада РС именује привремени орган који ће обављати скупштинске послове и онда се улази у процедуру припреме и провођења нових избора.

Рајак очекује да ће Народна скупштина РС распустити Скупштину општине Рудо и да неће више бити опструкција и одуговлачења.

"Оваква ситуација односа између законодавне и извршне власти у општини Рудо није у интересу грађана и сва здрава логика упућује на потребу да се ова ситуација што прије разријеши", додаје Рајак.

Садашња Скупштина општине Рудо предвођена одборницима СНСД-а, која је расписала референдум за опозив начелника општине, није усвојила ни ребаланс буџета општине за прошлу годину.



БН ТВ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хунта

09.04.2019 04:54

Недај се гос. Рајак, па то су идиоти неопјевани

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКОЈ

09.04.2019 13:25

Рајак Рато, улио си повјерење градјанину Српске да се хоботница мозе побједити.Само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајвоса

09.04.2019 13:59

Криза власти, а људи напустају Рудо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

09.04.2019 15:23

Народна скупстина Републике Српске треба да донесе Одлуку о распустању Скупстине опстине Рудо . И у Берковицима су присутна стална настојања посланика Илије Таминдзије, да сруси скупстинску вецину. Нацелник Ненад Абрамовиц има скупстинску вецину. То је доказано неки дан(29.03.) кад је СО Берковици, на 17-ој редовној сједници, усвојила будзет за 2019. годину.

ОДГОВОРИТЕ