Kriza vlasti u opštini Rudo

Opština Rudo je ovih dana dobila obavještenje od Ministarstva lokalne uprave i samouprave koje je uputilo dopis Narodnoj skupštini Republike Srpske za raspuštanje opštinskog parlamenta u gradu na Limu.

Republika Srpska 08.04.2019 | 21:12
Kriza vlasti u opštini Rudo
Učinjeno je to nakon neuspješnog referenduma za smjenu aktuelnog načelnika opštine Rudo Rata Rajaka 23. decembra prošle godine.

"Normalno je da očekujem da Narodna skupština RS donese odluku u interesu opštine Rudo, a njen interes je da se raspusti sadašnji saziv lokalne skupštine", kaže Rajak.

Ako Narodna skupština Srpske donese odluku o raspuštanju Skupštine opštine Rudo onda Vlada RS imenuje privremeni organ koji će obavljati skupštinske poslove i onda se ulazi u proceduru pripreme i provođenja novih izbora.

Rajak očekuje da će Narodna skupština RS raspustiti Skupštinu opštine Rudo i da neće više biti opstrukcija i odugovlačenja.

"Ovakva situacija odnosa između zakonodavne i izvršne vlasti u opštini Rudo nije u interesu građana i sva zdrava logika upućuje na potrebu da se ova situacija što prije razriješi", dodaje Rajak.

Sadašnja Skupština opštine Rudo predvođena odbornicima SNSD-a, koja je raspisala referendum za opoziv načelnika opštine, nije usvojila ni rebalans budžeta opštine za prošlu godinu.



BN TV 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Hunta

09.04.2019 04:54

Nedaj se gos. Rajak, pa to su idioti neopjevani

ODGOVORITE
Name

SKOJ

09.04.2019 13:25

Rajak Rato, ulio si povjerenje gradjaninu Srpske da se hobotnica moze pobjediti.Samo naprijed.

ODGOVORITE
Name

Rajvosa

09.04.2019 13:59

Kriza vlasti, a ljudi napustaju Rudo...

ODGOVORITE
Name

Pero

09.04.2019 15:23

Narodna skupstina Republike Srpske treba da donese Odluku o raspustanju Skupstine opstine Rudo . I u Berkovicima su prisutna stalna nastojanja poslanika Ilije Tamindzije, da srusi skupstinsku vecinu. Nacelnik Nenad Abramovic ima skupstinsku vecinu. To je dokazano neki dan(29.03.) kad je SO Berkovici, na 17-oj redovnoj sjednici, usvojila budzet za 2019. godinu.

ODGOVORITE