Да ли ће Јувентус исписати историју?

Фудбалери Јувентуса налазе се пред освајањем новог Скудета, а као шлаг на торту могли би да дођу и нови рекорди торинске Старе даме.

Фудбал 13.04.2019 | 10:45
Да ли ће Јувентус исписати историју?
Јувентусов рекорд за број бодова у једној сезони износи 102, а седам кола пре краја овосезонске Серије А Стара дама има 84 бода и уколико у тих седам кола остваре шест победа и један реми, обориће рекорд фамозне Контеове сезоне.

Наиме, након нове победе над Миланом резултатом 2:1 у последњој утакмици, Јувентус је све ближи новој шампионској титули и уколико Наполи изгуби од Ђеное у наредном сусрету, управо то ће се и догодити.

Никада у историји фудбалског шампионата Италије није се десило да једна екипа постане шампион седам кола пре краја, најраније завршена трка за шампиона десила се пет кола пре краја, а "аутори" тих победа били су фудбалери Торина у сезони 1947/48, Фиорентине 1955/56 и Интера 2006/07.

Што даље имплицира, да, уколико Наполи буде победио, трка за титулу може бити решена шест кола пре краја, што ће бити довољно за обарање овог рекорда, тако да постоји шанса да Јувентус оствари најбољу сезону у својој историји.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар