Da li će Juventus ispisati istoriju?

Fudbaleri Juventusa nalaze se pred osvajanjem novog Skudeta, a kao šlag na tortu mogli bi da dođu i novi rekordi torinske Stare dame.

Fudbal 13.04.2019 | 10:45
Da li će Juventus ispisati istoriju?
Juventusov rekord za broj bodova u jednoj sezoni iznosi 102, a sedam kola pre kraja ovosezonske Serije A Stara dama ima 84 boda i ukoliko u tih sedam kola ostvare šest pobeda i jedan remi, oboriće rekord famozne Konteove sezone.

Naime, nakon nove pobede nad Milanom rezultatom 2:1 u poslednjoj utakmici, Juventus je sve bliži novoj šampionskoj tituli i ukoliko Napoli izgubi od Đenoe u narednom susretu, upravo to će se i dogoditi.

Nikada u istoriji fudbalskog šampionata Italije nije se desilo da jedna ekipa postane šampion sedam kola pre kraja, najranije završena trka za šampiona desila se pet kola pre kraja, a "autori" tih pobeda bili su fudbaleri Torina u sezoni 1947/48, Fiorentine 1955/56 i Intera 2006/07.

Što dalje implicira, da, ukoliko Napoli bude pobedio, trka za titulu može biti rešena šest kola pre kraja, što će biti dovoljno za obaranje ovog rekorda, tako da postoji šansa da Juventus ostvari najbolju sezonu u svojoj istoriji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar