Шуман: За нас је 11. април "Дан Д"!

Мушка рукометна репрезентација Босне и Херцеговине, окупила се на Илиџи, гдје је започела мини припреме за предстојеће сусрете квалификација за Еуро 2020. године.

Остали спортови 09.04.2019 | 11:00
Шуман: За нас је 11. април "Дан Д"!
Изабранике селектора Билала Шумана, очекује двомеч са селекцијом Финске, 11. априла у Вантаи и три дана касније у Тузли. У случају двије побједе селекција БиХ практично би осигурала пласман на ЕП.

Селектор Шуман је оптимиста уочи предстојећих мечева, иако неће моћи да рачуна на четворицу стандардних репрезентативаца - Врањеша, Вегара, Карачића и Тарабоцхију.

Али, увјерен је да БиХ има квалитетнији тим и да може освојити четири бода из овог двомеча.

"Остаје жал за овим стандардним репрезентативцима, који нам значе много. Међутим, окрећемо се овим момцима који су ту, вјерујемо им, имају квалитет и мотивацију да надокнаде и овај недостатак", рекао је Шуман уочи првог тренинг екипе у дворани на Илиџи.

Изразио је наду да ће у јуну имати комплетнији састав за посљедња два меча против Бјелорусије и Чешке.

Рукометаши БиХ већ данас путују у Финску. Када је у питању овај противник, Шуман истиче да се ради о квалитетној екипи која се бори свих 60 минута, без обзира на резултат. Ипак, преузима улогу фаворита.

"Физички смо јачи, мислим да смо квалитетнији и прихватамо улогу фаворита. Знамо шта нам значи 11. април, који је за нас 'Дан Д'. Можемо да ријешимо квалификације већ у априлу", додао је.

Други меч са Финцима рукометаши БиХ играју 14. априла у тузланском Мејдану, гдје очекују велику подршку.

"Очекујем пун Мејдан, а то нам је још један додатни мотив. Али, опет кажем, окрећемо се првој утакмици 11. априла, морамо да покажемо на терену да смо бољи, да побиједимо. Мислим да ће бити лакши посао у Мејдану", закључио је селектор БиХ.

Рукометаши БиХ су у прве двије утакмице квалификација остварили половичан учинак, побиједили су у гостима Бјелорусију, док су у Тузли поражени од Чешке.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар