Šuman: Za nas je 11. april "Dan D"!

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, okupila se na Ilidži, gdje je započela mini pripreme za predstojeće susrete kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Ostali sportovi 09.04.2019 | 11:00
Šuman: Za nas je 11. april "Dan D"!
Izabranike selektora Bilala Šumana, očekuje dvomeč sa selekcijom Finske, 11. aprila u Vantai i tri dana kasnije u Tuzli. U slučaju dvije pobjede selekcija BiH praktično bi osigurala plasman na EP.

Selektor Šuman je optimista uoči predstojećih mečeva, iako neće moći da računa na četvoricu standardnih reprezentativaca - Vranješa, Vegara, Karačića i Tarabochiju.

Ali, uvjeren je da BiH ima kvalitetniji tim i da može osvojiti četiri boda iz ovog dvomeča.

"Ostaje žal za ovim standardnim reprezentativcima, koji nam znače mnogo. Međutim, okrećemo se ovim momcima koji su tu, vjerujemo im, imaju kvalitet i motivaciju da nadoknade i ovaj nedostatak", rekao je Šuman uoči prvog trening ekipe u dvorani na Ilidži.

Izrazio je nadu da će u junu imati kompletniji sastav za posljednja dva meča protiv Bjelorusije i Češke.

Rukometaši BiH već danas putuju u Finsku. Kada je u pitanju ovaj protivnik, Šuman ističe da se radi o kvalitetnoj ekipi koja se bori svih 60 minuta, bez obzira na rezultat. Ipak, preuzima ulogu favorita.

"Fizički smo jači, mislim da smo kvalitetniji i prihvatamo ulogu favorita. Znamo šta nam znači 11. april, koji je za nas 'Dan D'. Možemo da riješimo kvalifikacije već u aprilu", dodao je.

Drugi meč sa Fincima rukometaši BiH igraju 14. aprila u tuzlanskom Mejdanu, gdje očekuju veliku podršku.

"Očekujem pun Mejdan, a to nam je još jedan dodatni motiv. Ali, opet kažem, okrećemo se prvoj utakmici 11. aprila, moramo da pokažemo na terenu da smo bolji, da pobijedimo. Mislim da će biti lakši posao u Mejdanu", zaključio je selektor BiH.

Rukometaši BiH su u prve dvije utakmice kvalifikacija ostvarili polovičan učinak, pobijedili su u gostima Bjelorusiju, dok su u Tuzli poraženi od Češke.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar