Томашевић: Сигуран сам да ће сви из НБА играти на СП-у!

Генерални секретар КСС убеђен да ће Орлови играти у најјачем саставу.

Кошарка 12.04.2019 | 11:30
Томашевић: Сигуран сам да ће сви из НБА играти на СП-у!
Држи још Никола Јокић у неизвесности не само навијаче репрезентације Србије, него и челнике савеза, када је у питању наступ на Светском  првенству. Ипак, генерални секретар КСС Дејан Томашевић бацио је клицу оптимизма изјавом како је сигуран да ће се сви наши играчи из НБА лиге одазвати позиву селектораАлександра Ђорђевића.

Далеко је још шампионат, има Јокић необављена посла пре тога, плеј-оф борбу са Денвером, али српске љубитеље кошарке ипак више занима да ли ће вансеријски центар из Сомбора овог лета обући дрес државног тима или ће се поново код куће превртањем тракторских гума спремати за нову НБА сезону.

„Велика ствар је што имамо у НБА такве момке који са поносом истичу да су из Србије. Хвала им јер на најбољи могући начин репрезентују нашу земљу. Недавно сам био у једној огромној земљи каква је Кина и невероватно је да таква земља има поштовање према географски малој Србији, а спортисти, потогово кошаркаши, служе као најбољи амбасадори наше земље. Сигуран сам да ће се сви одазвати позиву репрезентације", рекао је Томашевић на гостовању на РТС.

Некадашњи центар нашег државног тима могао би да се кандидује за новог председника ФИБА Европе, а открио је и одакле му мотив за ту позицију.

“Чини ми се да је ФИБА у Европи последњих година успавана. Добра ствар је што се у овом тренутку на челу налазе бивши играчи, асови и у разговору са њима дошли смо до тога да нешто мора да се промени. Ситуација није тренутно добра, имамо великих проблема са клубовима и њиховим такмичењима, не постоји сарадња са Евролигом и регионалним савезима и то је оно на чему ћу инсистирати ако постанем председник. Кошарка се игра добро у свакој земљи и неопходна је добра сарадња", поручио је Дејан Томашевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар