Tomašević: Siguran sam da će svi iz NBA igrati na SP-u!

Generalni sekretar KSS ubeđen da će Orlovi igrati u najjačem sastavu.

Košarka 12.04.2019 | 11:30
Tomašević: Siguran sam da će svi iz NBA igrati na SP-u!
Drži još Nikola Jokić u neizvesnosti ne samo navijače reprezentacije Srbije, nego i čelnike saveza, kada je u pitanju nastup na Svetskom  prvenstvu. Ipak, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević bacio je klicu optimizma izjavom kako je siguran da će se svi naši igrači iz NBA lige odazvati pozivu selektoraAleksandra Đorđevića.

Daleko je još šampionat, ima Jokić neobavljena posla pre toga, plej-of borbu sa Denverom, ali srpske ljubitelje košarke ipak više zanima da li će vanserijski centar iz Sombora ovog leta obući dres državnog tima ili će se ponovo kod kuće prevrtanjem traktorskih guma spremati za novu NBA sezonu.

„Velika stvar je što imamo u NBA takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i neverovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši, služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije", rekao je Tomašević na gostovanju na RTS.

Nekadašnji centar našeg državnog tima mogao bi da se kandiduje za novog predsednika FIBA Evrope, a otkrio je i odakle mu motiv za tu poziciju.

“Čini mi se da je FIBA u Evropi poslednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja", poručio je Dejan Tomašević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar