Сари би да задржи Хрвата, Игуаин се сам нуди!

У Челсију уговарају појачања, али питање је колико тога ће моћи да остваре због потенцијалне забране трансфера. . .

Фудбал 15.04.2019 | 22:30
Сари би да задржи Хрвата, Игуаин се сам нуди!
Тренер Челсија Маурицио Сари изјавио је на конференцији за штампу да жели да откупи Матеа Ковачића од Реал Мадрида. Хрват је дошао на позајмицу у Лондон прошлог лета и досад забележио 42 наступа у овој сезони, али проблем за „плавце“ је што у договору не постоји опција откупа уговора.

Такође, лондонски клуб има проблема са финансијским фер-плејом који би могао да им ускрати довођење играча у неколико наредних прелазних рокова, па би цела прича лако могла да пропадне.

Италијански стручњак сматра да се Ковачић добро уклопио у екипу и да му је играч његових квалитета потребан да би развио своју фудбалску филозофију у Енглеској.

"Истина је да желим да задржим Матеа. Знам да је он само на позајмици, али веома бих волео да остане са нама. Имамо проблема на позицији дефанзивног везног јер у екипи имамо само Жоржиња, а Ковачић би временом са својим квалитетима могао да постане добра опција на том месту", рекао је тренер Челсија на конференцији пред меч са Вест Хемом.

Саријев фудбал је у Енглеској наишао на подвојене реакције. Оданост систему обила му се о главу у неким утакмицама, али Италијан не одустаје.

"Волим да моје екипе играју кроз пас и да на позицији задњег везног имам играча који је добар „на лопти“. За нас је важно да ту имамо велики квалитет, не када је у питању завршни пас, већ када говоримо о самом протоку лопте".

Стиче се утисак да некадашњи тренер Наполија у Лондону нема на располагању „ростер“ који би волео, па да због тога и не успева да примени "Саррибалл".

Фудбалер у којег се Сари уздао да ће променити ствари у Лондону је Гонзало Игуаин, али Аргентинац засад није оправдао очекивања. Популарни "Пипита" је постигао само три поготка од почетка свог боравка у Челсију, али нада се да ће ту остати и следеће сезоне и помоћи свом тренеру у остваривању идеја.

"Свестан сам да је у току и даље период аклиматизације, кратко сам овде, али се надам да ћу привести сезону крају на што бољи начин", изјавио је нападач за клупски сајт.

Игуаин сматра да клуб може да осигура Лигу шампиона и да би то успело да привуче играче светске класе да дођу у клуб на лето.

"Желимо да уђемо у Лигу шампиона да бисмо следеће сезоне на располагању имали снажан састав и да бисмо усрећили навијаче. Из личног угла, желим да играм и постижем голове да бих и ја остао део екипе у следећој сезони", закључио је "Пипита".

Улазак међу најбоље четири екипе у Премијер лиги за Саријеву екипу неће бити лак посао. Борба за места у Лиги шампиона ове сезоне у Енглеској је нарочито тесна, па ће Игуаин, Ковачић и екипа морати добрано да се помуче како би до краја испунили зацртане циљеве.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар