Sari bi da zadrži Hrvata, Iguain se sam nudi!

U Čelsiju ugovaraju pojačanja, ali pitanje je koliko toga će moći da ostvare zbog potencijalne zabrane transfera. . .

Fudbal 15.04.2019 | 22:30
Sari bi da zadrži Hrvata, Iguain se sam nudi!
Trener Čelsija Mauricio Sari izjavio je na konferenciji za štampu da želi da otkupi Matea Kovačića od Real Madrida. Hrvat je došao na pozajmicu u London prošlog leta i dosad zabeležio 42 nastupa u ovoj sezoni, ali problem za „plavce“ je što u dogovoru ne postoji opcija otkupa ugovora.

Takođe, londonski klub ima problema sa finansijskim fer-plejom koji bi mogao da im uskrati dovođenje igrača u nekoliko narednih prelaznih rokova, pa bi cela priča lako mogla da propadne.

Italijanski stručnjak smatra da se Kovačić dobro uklopio u ekipu i da mu je igrač njegovih kvaliteta potreban da bi razvio svoju fudbalsku filozofiju u Engleskoj.

"Istina je da želim da zadržim Matea. Znam da je on samo na pozajmici, ali veoma bih voleo da ostane sa nama. Imamo problema na poziciji defanzivnog veznog jer u ekipi imamo samo Žoržinja, a Kovačić bi vremenom sa svojim kvalitetima mogao da postane dobra opcija na tom mestu", rekao je trener Čelsija na konferenciji pred meč sa Vest Hemom.

Sarijev fudbal je u Engleskoj naišao na podvojene reakcije. Odanost sistemu obila mu se o glavu u nekim utakmicama, ali Italijan ne odustaje.

"Volim da moje ekipe igraju kroz pas i da na poziciji zadnjeg veznog imam igrača koji je dobar „na lopti“. Za nas je važno da tu imamo veliki kvalitet, ne kada je u pitanju završni pas, već kada govorimo o samom protoku lopte".

Stiče se utisak da nekadašnji trener Napolija u Londonu nema na raspolaganju „roster“ koji bi voleo, pa da zbog toga i ne uspeva da primeni "Sarriball".

Fudbaler u kojeg se Sari uzdao da će promeniti stvari u Londonu je Gonzalo Iguain, ali Argentinac zasad nije opravdao očekivanja. Popularni "Pipita" je postigao samo tri pogotka od početka svog boravka u Čelsiju, ali nada se da će tu ostati i sledeće sezone i pomoći svom treneru u ostvarivanju ideja.

"Svestan sam da je u toku i dalje period aklimatizacije, kratko sam ovde, ali se nadam da ću privesti sezonu kraju na što bolji način", izjavio je napadač za klupski sajt.

Iguain smatra da klub može da osigura Ligu šampiona i da bi to uspelo da privuče igrače svetske klase da dođu u klub na leto.

"Želimo da uđemo u Ligu šampiona da bismo sledeće sezone na raspolaganju imali snažan sastav i da bismo usrećili navijače. Iz ličnog ugla, želim da igram i postižem golove da bih i ja ostao deo ekipe u sledećoj sezoni", zaključio je "Pipita".

Ulazak među najbolje četiri ekipe u Premijer ligi za Sarijevu ekipu neće biti lak posao. Borba za mesta u Ligi šampiona ove sezone u Engleskoj je naročito tesna, pa će Iguain, Kovačić i ekipa morati dobrano da se pomuče kako bi do kraja ispunili zacrtane ciljeve.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar