Милијаш од Вождовца до Пролетера: Хоће ли на 14. мјесто?

Капитен Црвене звезде прославио леп јубилеј против Новосађана. "Волео бих да неко понови овај рекорд, јер би то значило да ће провести лепо време у Звезди", поручује искусни везиста.

Фудбал 11.04.2019 | 22:05
Милијаш од Вождовца до Пролетера: Хоће ли на 14. мјесто?
Последњих десетак минута недељног дуела са новосадским Пролетером (4:0) на терену је провео и Ненад Милијаш. Био је то његов тек седми наступ ове сезоне за Црвену звезду, али укупно гледано - јубиларни 250!

Искусни везиста одавно је престигао Дејана Миловановића и постао играч са највише утакмица за црвено-беле у постбаријевској ери, а до краја сезоне могао би и да се попне на 14. место листе играча са највише наступа за Црвену звезду. Испред њега је тренутно Кирил Дојчиновски са 252 утакмице, па се у случају повољног резултата идуће суботе против Радничког из Ниша може очекивати да Владан Милојевић у плеј-офу бар још трипут пошаље Милијаша на терен.

Био би то сјајан завршетак последње играчке сезоне за 35-годишњег Земунца, који је Звездин дрес облачио у три мандата.

"Волео бих да неко понови овај рекорд, јер би то значило да ће провести лепо време у Звезди. Хвала свим играчима са којима сам играо у црвено-белом дресу. Емоције су веома јаке, нико дуго није постигао слично. Рано људи одлазе, а новац је главни фактор. Зато је ово успех којим ретко ко може да се похвали. Било је много прелепих момената, али је тешко издвојити посебну утакмицу. Памтиће се свака победа, сви европски дуели, 'вечити дербији'...", изјавио је Милијаш за клупски сајт.

Утакмица са Пролетером није била јубиларна у Звездином дресу само за Ненада Милијаша (250), него и за Вујадина Савића (75), Бранка Јовичића (60) и Мохамеда Ел Фарду Бена (50).

Незванични деби имао је 20. јануара 2006. на Кипру, у пријатељској утакмици са Литексом, коју су Бугари добили 2:0. Прву такмичарску утакмицу за црвено-беле, Милијаш је одиграо 18. фебруара против Вождовца на Душановцу, када је Звезда славила 2:0 головима Душана Ђокића и Бошка Јанковића.

Свој "првенац" за Звезду уписао је 11. марта 2006. у победи над Радом 1:0 на "Маракани".

Од тада је освојио четири титуле у Суперлиги и два трофеја Купа Србије, а на добром је путу да ускоро дода још по један пехар у оба такмичења.

Ненад Милијаш - Звезда - Кипар: #10YеарЦхалленге

"Са Звездом увек очекујем успехе. Доста је тешких утакмица, некад се жеље нису оствариле, док нам је ове године све ишло по плану. Циљ нам је дупла круна, на правом смо путу и имамо квалитет, али нисмо још освојили ни један трофеј. Даћемо све од себе да дођемо до тог циља", најавио је Милијаш који је недавно потврдио да ће се по завршетку играчке каријере посветити школовању за тренера.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар