Milijaš od Voždovca do Proletera: Hoće li na 14. mjesto?

Kapiten Crvene zvezde proslavio lep jubilej protiv Novosađana. "Voleo bih da neko ponovi ovaj rekord, jer bi to značilo da će provesti lepo vreme u Zvezdi", poručuje iskusni vezista.

Fudbal 11.04.2019 | 22:05
Milijaš od Voždovca do Proletera: Hoće li na 14. mjesto?
Poslednjih desetak minuta nedeljnog duela sa novosadskim Proleterom (4:0) na terenu je proveo i Nenad Milijaš. Bio je to njegov tek sedmi nastup ove sezone za Crvenu zvezdu, ali ukupno gledano - jubilarni 250!

Iskusni vezista odavno je prestigao Dejana Milovanovića i postao igrač sa najviše utakmica za crveno-bele u postbarijevskoj eri, a do kraja sezone mogao bi i da se popne na 14. mesto liste igrača sa najviše nastupa za Crvenu zvezdu. Ispred njega je trenutno Kiril Dojčinovski sa 252 utakmice, pa se u slučaju povoljnog rezultata iduće subote protiv Radničkog iz Niša može očekivati da Vladan Milojević u plej-ofu bar još triput pošalje Milijaša na teren.

Bio bi to sjajan završetak poslednje igračke sezone za 35-godišnjeg Zemunca, koji je Zvezdin dres oblačio u tri mandata.

"Voleo bih da neko ponovi ovaj rekord, jer bi to značilo da će provesti lepo vreme u Zvezdi. Hvala svim igračima sa kojima sam igrao u crveno-belom dresu. Emocije su veoma jake, niko dugo nije postigao slično. Rano ljudi odlaze, a novac je glavni faktor. Zato je ovo uspeh kojim retko ko može da se pohvali. Bilo je mnogo prelepih momenata, ali je teško izdvojiti posebnu utakmicu. Pamtiće se svaka pobeda, svi evropski dueli, 'večiti derbiji'...", izjavio je Milijaš za klupski sajt.

Utakmica sa Proleterom nije bila jubilarna u Zvezdinom dresu samo za Nenada Milijaša (250), nego i za Vujadina Savića (75), Branka Jovičića (60) i Mohameda El Fardu Bena (50).

Nezvanični debi imao je 20. januara 2006. na Kipru, u prijateljskoj utakmici sa Liteksom, koju su Bugari dobili 2:0. Prvu takmičarsku utakmicu za crveno-bele, Milijaš je odigrao 18. februara protiv Voždovca na Dušanovcu, kada je Zvezda slavila 2:0 golovima Dušana Đokića i Boška Jankovića.

Svoj "prvenac" za Zvezdu upisao je 11. marta 2006. u pobedi nad Radom 1:0 na "Marakani".

Od tada je osvojio četiri titule u Superligi i dva trofeja Kupa Srbije, a na dobrom je putu da uskoro doda još po jedan pehar u oba takmičenja.

Nenad Milijaš - Zvezda - Kipar: #10YearChallenge

"Sa Zvezdom uvek očekujem uspehe. Dosta je teških utakmica, nekad se želje nisu ostvarile, dok nam je ove godine sve išlo po planu. Cilj nam je dupla kruna, na pravom smo putu i imamo kvalitet, ali nismo još osvojili ni jedan trofej. Daćemo sve od sebe da dođemo do tog cilja", najavio je Milijaš koji je nedavno potvrdio da će se po završetku igračke karijere posvetiti školovanju za trenera.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar