Ковачић + Хамес = Азар!

Реалова математика. . .

Фудбал 11.04.2019 | 20:55
Ковачић + Хамес = Азар!
Очекују се велике промене у тиму Реал Мадрида за следећу сезону, а апсолутни приоритет Мадриђана тренутно је Еден Азар.

Из дана у дан је Белгијанац све ближи преласку из Челсија и остаје да се договоре економски детаљи трансфера. Он је пристао, Зидан је аминовао трансфер, Челси се помирио са продајом и сада остаје само да два клуба погоде цену.

Неће ићи лако пошто Челси инсистира на обештећењу од 100.000.000 фунти (116.00.000 евра) иако ће Азар на лето ући у последњу годину уговора. Али с обзиром на његове године, квалитет и рејтинг, Плавци сматрају да заслужују толики новац за свог најбољег играча.

Реал ће покушати да обори цену као у случају Куртое прошлог лета, али нема много времена за отезање и ценкање. Мадриђани желе да трансфер Азара заврше до краја ове сезоне и потом се фокусирају на довођење још једне велике звезде попут Погбе или евентуално Мбапеа.

Зато ће Реал можда и пристати на све Челсијеве услове. Перезов првобитни план је био да понуди око 80.000.000 евра за Азара, али Челси тражи више. Могуће је да се два клуба нађу на тачно округлој суми од 100.000.000 евра.

Реал ће овај трансфер већим делом финансирати од продаја двоје играча на позајмицама – Матеа Ковачића иХамеса Родригеза.

Челсијев тренер Маурицио Сари жели да задржи Ковачића и сматра да му је неопходна. Проблем је што Челси има забрану регистрације играча у следећа два прелазна рока и што је нејасно на који начин мислим да задржи Ковачића који је тренутно позајмљен. Реал жели да прода Хрвата, процењује га на 50.000.000 евра и ако Челси не смисли начин, наћи ће се неки други купац.

Потпуно је другачија ситуација са Хамесом Родригезом. Колумбијац завршава позајмици у Бајерну који ће ускоро морати да се изјасни око откупа по фиксној цени од 42.000.000 евра. Како ствари стоје, Баварци неће откупити Родригеза. Тачније, тренер Ковач то не жели.

У том случају ће Реал морати да нађе другог купца за Родригеза, а све чешће се помиње Јувентус. Приликом Роналдовог летошњег трансфера, моћном агенту Жоржу Мендешу је обећано да ће Јуве покушати да купи и нијеговог другог клијента – Хамеса Родригеза.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар