Kovačić + Hames = Azar!

Realova matematika. . .

Fudbal 11.04.2019 | 20:55
Kovačić + Hames = Azar!
Očekuju se velike promene u timu Real Madrida za sledeću sezonu, a apsolutni prioritet Madriđana trenutno je Eden Azar.

Iz dana u dan je Belgijanac sve bliži prelasku iz Čelsija i ostaje da se dogovore ekonomski detalji transfera. On je pristao, Zidan je aminovao transfer, Čelsi se pomirio sa prodajom i sada ostaje samo da dva kluba pogode cenu.

Neće ići lako pošto Čelsi insistira na obeštećenju od 100.000.000 funti (116.00.000 evra) iako će Azar na leto ući u poslednju godinu ugovora. Ali s obzirom na njegove godine, kvalitet i rejting, Plavci smatraju da zaslužuju toliki novac za svog najboljeg igrača.

Real će pokušati da obori cenu kao u slučaju Kurtoe prošlog leta, ali nema mnogo vremena za otezanje i cenkanje. Madriđani žele da transfer Azara završe do kraja ove sezone i potom se fokusiraju na dovođenje još jedne velike zvezde poput Pogbe ili eventualno Mbapea.

Zato će Real možda i pristati na sve Čelsijeve uslove. Perezov prvobitni plan je bio da ponudi oko 80.000.000 evra za Azara, ali Čelsi traži više. Moguće je da se dva kluba nađu na tačno okrugloj sumi od 100.000.000 evra.

Real će ovaj transfer većim delom finansirati od prodaja dvoje igrača na pozajmicama – Matea Kovačića iHamesa Rodrigeza.

Čelsijev trener Mauricio Sari želi da zadrži Kovačića i smatra da mu je neophodna. Problem je što Čelsi ima zabranu registracije igrača u sledeća dva prelazna roka i što je nejasno na koji način mislim da zadrži Kovačića koji je trenutno pozajmljen. Real želi da proda Hrvata, procenjuje ga na 50.000.000 evra i ako Čelsi ne smisli način, naći će se neki drugi kupac.

Potpuno je drugačija situacija sa Hamesom Rodrigezom. Kolumbijac završava pozajmici u Bajernu koji će uskoro morati da se izjasni oko otkupa po fiksnoj ceni od 42.000.000 evra. Kako stvari stoje, Bavarci neće otkupiti Rodrigeza. Tačnije, trener Kovač to ne želi.

U tom slučaju će Real morati da nađe drugog kupca za Rodrigeza, a sve češće se pominje Juventus. Prilikom Ronaldovog letošnjeg transfera, moćnom agentu Žoržu Mendešu je obećano da će Juve pokušati da kupi i nijegovog drugog klijenta – Hamesa Rodrigeza.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar