Ањели пред Југин пенал: Без бриге, он је Србин!

Италијани направили интервју са српским асом поводом утакмице против Ајакса у четвртфиналу Лиге шампиона. . .

Фудбал 09.04.2019 | 12:15
Ањели пред Југин пенал: Без бриге, он је Србин!
Коријере дела сера објавила је данас интервју са Владимиром Југовићем пред меч Јувентуса са Ајаксом.“Осмех Југовић, човек судбине: Јуве, ово је права година”, наслов је разговора у којем је српски фудбалер рекао да мисли да су се коцкице поклопиле да Бјанконери освоје трећи наслов правака Европе.

Југовић се присетио осмеха приликом извођења пенала који је донео последњу титулу првака Ервопе Јувеу, управо против Копљаника, на Олимпијском стадиону у Риму.

“Био сам сигуран да ћу постићи гол. Осмехивао сам се јер је судбина изабрала баш мене да будем тај који ће донети Јувентусу трофеј који је чекао годинама. Једна особа веома блиска Ђанију Ањелију ми је испричала да је он, кад сам узео лопту и ставио је на белу тачку, и када су сви окретали леђа јер нису могли да гледај, мирно рекао: без бриге, он је Србин”, испричао је Југовић.

Југовић је подсетио и да је освојио Лигу шампиона са Црвеном звездом и то као дебитант који је одиграо све утакмице у тој незаборавној сезони највећег тријумфа српског и југословенског фудбала.

“После тријумфа ’96. мислио сам да припадам категорији предодређених који побеђују увек кад треба. Финале са Борусијом Дортмунд годину дана касније ме је научило да се финала и губе”, присетио се бивши српски фудбалер меча у којем је Јуве био апсолутни фаворит, а Милионери на крају подигли пехар са великим ушима.

Југовић је причао и о Душану Тадићу, дајући му можда и највећи комплимент... 

“Познајем га из времена када је играо у Војводини и знам колико је напредовао ових година. По озбиљности и преданости раду могу да га упоредим са Роналдом”.

На подсећање да је у Јувентусу почео као резерва, а онда се наметнуо као стуб тима, Југовић је одговорио:

”Од малих ногу сам био научен да се борим за своје место. Када прођеш кроз фудбалску школу Црвене звезде схватиш да мораш да побеђујеш или ћеш бити замењен. Зато мораш увек да будеш гладан победа”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар