Anjeli pred Jugin penal: Bez brige, on je Srbin!

Italijani napravili intervju sa srpskim asom povodom utakmice protiv Ajaksa u četvrtfinalu Lige šampiona. . .

Fudbal 09.04.2019 | 12:15
Anjeli pred Jugin penal: Bez brige, on je Srbin!
Korijere dela sera objavila je danas intervju sa Vladimirom Jugovićem pred meč Juventusa sa Ajaksom.“Osmeh Jugović, čovek sudbine: Juve, ovo je prava godina”, naslov je razgovora u kojem je srpski fudbaler rekao da misli da su se kockice poklopile da Bjankoneri osvoje treći naslov pravaka Evrope.

Jugović se prisetio osmeha prilikom izvođenja penala koji je doneo poslednju titulu prvaka Ervope Juveu, upravo protiv Kopljanika, na Olimpijskom stadionu u Rimu.

“Bio sam siguran da ću postići gol. Osmehivao sam se jer je sudbina izabrala baš mene da budem taj koji će doneti Juventusu trofej koji je čekao godinama. Jedna osoba veoma bliska Đaniju Anjeliju mi je ispričala da je on, kad sam uzeo loptu i stavio je na belu tačku, i kada su svi okretali leđa jer nisu mogli da gledaj, mirno rekao: bez brige, on je Srbin”, ispričao je Jugović.

Jugović je podsetio i da je osvojio Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom i to kao debitant koji je odigrao sve utakmice u toj nezaboravnoj sezoni najvećeg trijumfa srpskog i jugoslovenskog fudbala.

“Posle trijumfa ’96. mislio sam da pripadam kategoriji predodređenih koji pobeđuju uvek kad treba. Finale sa Borusijom Dortmund godinu dana kasnije me je naučilo da se finala i gube”, prisetio se bivši srpski fudbaler meča u kojem je Juve bio apsolutni favorit, a Milioneri na kraju podigli pehar sa velikim ušima.

Jugović je pričao i o Dušanu Tadiću, dajući mu možda i najveći kompliment... 

“Poznajem ga iz vremena kada je igrao u Vojvodini i znam koliko je napredovao ovih godina. Po ozbiljnosti i predanosti radu mogu da ga uporedim sa Ronaldom”.

Na podsećanje da je u Juventusu počeo kao rezerva, a onda se nametnuo kao stub tima, Jugović je odgovorio:

”Od malih nogu sam bio naučen da se borim za svoje mesto. Kada prođeš kroz fudbalsku školu Crvene zvezde shvatiš da moraš da pobeđuješ ili ćeš biti zamenjen. Zato moraš uvek da budeš gladan pobeda”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar