Понуда за Митровића: 300.000 фунти седмично!

Нападач Фулама и репрезентације Србије, Александар Митровић (24), добио је астрономску понуду за трансфер у Кину - 50 милиона фунти од екипе Гвангџоу Евергранде! Митар бира између пет премијерлигашких понуда и 18. 000. 000 евра годишње у Кини! Србин пред изазовом каријере. . .

Фудбал 11.04.2019 | 17:00
Понуда за Митровића: 300.000 фунти седмично!
Послије испадања клуба са "Крејвен Котиџа" из Премијер лиге, српски нападач Александар Митровић нашао се на мети бројних клубова на "Острву".

Енглески медији преносе да је чак пет клубова заинтересовано да у љетњем прелазном року ангажује Митровића, а ријеч је о Тотенхему, Евертону, Лестеру, Вест Хему и Саутемптону.

Међутим, нико од њих није спреман да издвоји 50 милиона фунти колико је висина обештећења коју је зацртао Фулам.

Осим једног клуба из Кине...

Енглески медији преносе да је кинески Гвангџоу Евергранде спреман да плати тражени износ и да Митровићу понуди астрономску цифру од 300.000 фунти седмично.

Центарфор "орлова" је у другој половини 2016/17 стигао у Фулам на позајмицу из Њукасла и са 12 голова из 17 мечева помогао тиму да избори повратак у Премијершип што је награђено откупом уговора вриједног 22 милиона фунти.

Одлично је екипа са "Котиџа" кренула и у енглеској елити, као и Митровић са пет голова у првих пет кола, међутим, како је сезона одмицала Фулам је "падао" и наредне сезоне ће поново играти у Чемпионшипу.

Србин је у актуелној сезони досад укњижио 10 голова и двије асистенције, па је упркос испадању, запао за око многим клубовима, али тешко ће ико моћи да парира кинеским милионима.

Ако одлучи да пређе у Гвангџоу, Митровић ће се придружити бившим играчима Барселоне и Тотенхема, Паулињу, као и бившем асу Евертона, Тајасу Браунингу.

Александар Митровић није успео да са Фуламом избори опстанак у Премијер лиги, али скоро сигурно да неће са њим назад у Чемпионшип. Митровић је био један од ретких светлих тачака Фулама у очајној сезони и обезбедио је себи излаз у случају испадања.

Како пишу острвски медији, чак пет премијерлигашких клубова жели да искористи Фуламово испадање и да доведе Митровића. То су Тотенхем, Лестер, Саутемптон, Евертон и Вест Хем. Поред опције да остане у Премијер лиги, Митровић има и страшну понуду из Кине коју би многи играчи тешко одбили.

Евергранде је спреман да за Митровића плати Фуламу око 55.000.000 евра, а српском фудбалеру нуди фараонских 300.000 фунти недељено. Преведено, то је око 18.000.000 евра годишње! Примера ради, исти новац у Манчестер Јунајтеду зарађује Пол Погба, у Бундеслиги нико нема толику плату, у Реал Мадриду нико, а у Италији само Кристијано Роналдо зарађује више.

Ако се ипак одлучи да одбије Кину и да је рано за селидбу на Далеки исток, Митровић ће морати да се задовољи далеко мањим уговором, али ће остати у Премијер лиги.

Тотенхем га је желео још зимус, а и сада га Покетино види као алтернативу Кејну и играча који ће бити додатна опција у нападу Спурса. Поготово што Љорентеу истиче уговор, што Јансен сигурно одлази и што Тотенхем осим Кејна нема више ниједног класичног нападача. А утакмица и такмичења је много...

Вест Хем је такође стара муштерија и желео је Митровића још док је овај био у Њукаслу. Претпоставља се да ће Марко Аранутович на крају сезони отићи у Кину, за трансфер се спрема и Чичарито Ернандез, Енди Керол је стално повређен, а Лукас Перез ће вероватно назад у Шпанију. У том случају се Митровићу смеши статус првог нападача Чекићара.

Жели га и Саутемптон који у нападу има Лонга, Остина и Ингса, с тим што је Остин и зимус био на излазним вратима, док Ингс има сталне проблеме са повредама.

У Лестеру од класичних нападача имају само Вардија, Оказакију истиче уговор на крају сезоне и одлази, аИхеначо је више крилни нападач.

Новост је да се у трку за Митровића укључио и Евертон. Карамеле имају младог Калверт Луина који игра добро и Турчина Тосуна који се никада није адаптирао на Премијер лигу и жели да се врати у домовину. Митровић би можда био идеално решење за напад Карамела.  

У сваком случају, Митровић не треба да брине. У првом делу сезоне је у Фуламу показао колико је опасан, био у врху листе стрелаца и једина светла тачка. Играч је са највише упућених шутева у Премијер лиги, највише добијених ваздушних дуела и у некој бољој екипи би вероватно имао и двадесетак голова по сезони.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар