Ponuda za Mitrovića: 300.000 funti sedmično!

Napadač Fulama i reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović (24), dobio je astronomsku ponudu za transfer u Kinu - 50 miliona funti od ekipe Gvangdžou Evergrande! Mitar bira između pet premijerligaških ponuda i 18. 000. 000 evra godišnje u Kini! Srbin pred izazovom karijere. . .

Fudbal 11.04.2019 | 17:00
Ponuda za Mitrovića: 300.000 funti sedmično!
Poslije ispadanja kluba sa "Krejven Kotidža" iz Premijer lige, srpski napadač Aleksandar Mitrović našao se na meti brojnih klubova na "Ostrvu".

Engleski mediji prenose da je čak pet klubova zainteresovano da u ljetnjem prelaznom roku angažuje Mitrovića, a riječ je o Totenhemu, Evertonu, Lesteru, Vest Hemu i Sautemptonu.

Međutim, niko od njih nije spreman da izdvoji 50 miliona funti koliko je visina obeštećenja koju je zacrtao Fulam.

Osim jednog kluba iz Kine...

Engleski mediji prenose da je kineski Gvangdžou Evergrande spreman da plati traženi iznos i da Mitroviću ponudi astronomsku cifru od 300.000 funti sedmično.

Centarfor "orlova" je u drugoj polovini 2016/17 stigao u Fulam na pozajmicu iz Njukasla i sa 12 golova iz 17 mečeva pomogao timu da izbori povratak u Premijeršip što je nagrađeno otkupom ugovora vrijednog 22 miliona funti.

Odlično je ekipa sa "Kotidža" krenula i u engleskoj eliti, kao i Mitrović sa pet golova u prvih pet kola, međutim, kako je sezona odmicala Fulam je "padao" i naredne sezone će ponovo igrati u Čempionšipu.

Srbin je u aktuelnoj sezoni dosad uknjižio 10 golova i dvije asistencije, pa je uprkos ispadanju, zapao za oko mnogim klubovima, ali teško će iko moći da parira kineskim milionima.

Ako odluči da pređe u Gvangdžou, Mitrović će se pridružiti bivšim igračima Barselone i Totenhema, Paulinju, kao i bivšem asu Evertona, Tajasu Brauningu.

Aleksandar Mitrović nije uspeo da sa Fulamom izbori opstanak u Premijer ligi, ali skoro sigurno da neće sa njim nazad u Čempionšip. Mitrović je bio jedan od retkih svetlih tačaka Fulama u očajnoj sezoni i obezbedio je sebi izlaz u slučaju ispadanja.

Kako pišu ostrvski mediji, čak pet premijerligaških klubova želi da iskoristi Fulamovo ispadanje i da dovede Mitrovića. To su Totenhem, Lester, Sautempton, Everton i Vest Hem. Pored opcije da ostane u Premijer ligi, Mitrović ima i strašnu ponudu iz Kine koju bi mnogi igrači teško odbili.

Evergrande je spreman da za Mitrovića plati Fulamu oko 55.000.000 evra, a srpskom fudbaleru nudi faraonskih 300.000 funti nedeljeno. Prevedeno, to je oko 18.000.000 evra godišnje! Primera radi, isti novac u Mančester Junajtedu zarađuje Pol Pogba, u Bundesligi niko nema toliku platu, u Real Madridu niko, a u Italiji samo Kristijano Ronaldo zarađuje više.

Ako se ipak odluči da odbije Kinu i da je rano za selidbu na Daleki istok, Mitrović će morati da se zadovolji daleko manjim ugovorom, ali će ostati u Premijer ligi.

Totenhem ga je želeo još zimus, a i sada ga Poketino vidi kao alternativu Kejnu i igrača koji će biti dodatna opcija u napadu Spursa. Pogotovo što Ljorenteu ističe ugovor, što Jansen sigurno odlazi i što Totenhem osim Kejna nema više nijednog klasičnog napadača. A utakmica i takmičenja je mnogo...

Vest Hem je takođe stara mušterija i želeo je Mitrovića još dok je ovaj bio u Njukaslu. Pretpostavlja se da će Marko Aranutovič na kraju sezoni otići u Kinu, za transfer se sprema i Čičarito Ernandez, Endi Kerol je stalno povređen, a Lukas Perez će verovatno nazad u Španiju. U tom slučaju se Mitroviću smeši status prvog napadača Čekićara.

Želi ga i Sautempton koji u napadu ima Longa, Ostina i Ingsa, s tim što je Ostin i zimus bio na izlaznim vratima, dok Ings ima stalne probleme sa povredama.

U Lesteru od klasičnih napadača imaju samo Vardija, Okazakiju ističe ugovor na kraju sezone i odlazi, aIhenačo je više krilni napadač.

Novost je da se u trku za Mitrovića uključio i Everton. Karamele imaju mladog Kalvert Luina koji igra dobro i Turčina Tosuna koji se nikada nije adaptirao na Premijer ligu i želi da se vrati u domovinu. Mitrović bi možda bio idealno rešenje za napad Karamela.  

U svakom slučaju, Mitrović ne treba da brine. U prvom delu sezone je u Fulamu pokazao koliko je opasan, bio u vrhu liste strelaca i jedina svetla tačka. Igrač je sa najviše upućenih šuteva u Premijer ligi, najviše dobijenih vazdušnih duela i u nekoj boljoj ekipi bi verovatno imao i dvadesetak golova po sezoni.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar