Исповијест момка Марије Милошевић

Мистерије - Популарни певач деведесетих био је један од људи чије је уклањање захтевано из врха државе, док супруга лидера СПО сматра да је и она била на листи и то по наређењу Мире Марковић и Слободана Милошевића.

Србија 08.04.2019 | 14:58
Исповијест момка Марије Милошевић
Пресуде бившим припадницима Државне безбедности за убиство новинара Славка Ћурувије на укупно 100 година робије, злочин на Ибарској магистрали, као и дугачки спискови ДБ за смакнућа неподобних по налогу врха државе, а које је јуче ексклузивно објавио Курир, доказале су умешаност тајних служби у бројне злочине. 

Некадашњи моћници из деведесетих година прошлог века до танчина су разрадили системе и методе „оперативне обраде“, праћења, прислушкивања, снимања и на крају хапшења или ликвидација и тако уклањали неподобне који су представљали претњу за тадашњи режим. Колико су били спремни да иду далеко, показује да се на монструозној листи, у коју је Курир имао увид, нашло више од 80 људи, а међу бројним политичарима и јавним личностима, нашао се и певач Иван Гавриловић, који је својевремено био у вези с Маријом Милошевић, ћерком тадашњег председника Србије Слободана Милошевића. 

Луде деведесете 

- Деведесете године биле су веома опасне и промениле су ми живот. Нашао сам се на месту на коме није требало да будем. Године пролазе, неко верује, неко не верује, али је важно да ми је глава на раменима и за то могу само да захвалим богу, али време је заиста било опасно - прича Гавриловић и додаје:



- У то време нисам осећао никакву опасност, путовао сам по свету, више сам био у иностранству и авиону него овде. Ишао сам у Америку, Аустралију, Африку, цео Запад сам обишао. Нисам тражио ништа, никакав новац, није ми ништа било потребно да будем популарнији, а десила се и та заљубљеност и веза са Маријом. Вероватно је то било сумњиво, а касније сам трпео разне притиске и имао проблеме, па сам морао и да прекинем каријеру. 

Гавриловић наводи да су неретко покушавали да га испитају кроз сасвим уобичајене разговоре.

- Питају ме „како је преко, путујеш“, ја им кажем „лепо је“. Шта сам знао, клинац од 23 године, политика ме није занимала. Вероватно је неко проценио, ко је овај мали, офарбан у плаво, путује у иностранство, можда су мислили да сам неки шпијун. Нисам мислио да могу било кога да угрозим. Мени је криво што ми неко није рекао „бежи, мали, није ти овде место, то је ћерка председника, најлепши си на естради, лепо певаш, имаш зелене окице, ајде се склони“. И ја бих отишао и не бих је никад позвао, моја прича може да буде наук генерацијама - открио нам је певач. 

Божовић: Не бих о томе

Наш саговорник тврди да у то време није имао никакве поверљиве информације.

- Нисам се много мешао, нити улазио у тај естаблишмент. То дружење и њена љубав су ми умало дошли главе, али никога не кривим, понајмање њу, то су све други проценили. Добро је што сте ово написали и објавили, да се зна да ја ништа од тога нисам хтео, него се десило и постало мој највећи проблем - казао нам је Иван.



Радоман Божовић, некадашњи премијер Србије, казао је за Курир да није у прилици да говори о томе да је био на листи ДБ за ликвидацију.
- Нисам у Београду и о тако озбиљној теми не могу телефонски да говорим. Немојте молим вас.

Даница Драшковић, супруга лидера СПО Вука Драшковића, који се неколико пута нашао на мети напада ДБ, каже за Курир да нема сумње да су били на листи ДБ за одстрел, о чему јасно сведочи, како истиче, и случај на Ибарској магистрали.

Дана: Криви Мира и Слоба 



- Сигурна сам да смо Вук и ја, и читава моја породица, и сви истакнути чланови СПО били на том списку. О томе постоје и сведочења у судским списима - сведок-сарадник Дејан Миленковић Багзи је на суђењу „земунском клану“ рекао да му је Душан Спасојевић тражио да ме убију отровом, шрафцигером на улици. Ставе јак отров на шрафцигер, набоду вас и готово. То је неки бугарски модел.

Упитана због чега су били на списку за ликвидирање, она одговара да је разлог

исти као и у осталим случајевима:

- А, то је због незадовољства Мире Марковић и Слободана Милошевића и(ли) њихових личних сукоба.

Адвокат Тома Фила

СВЕ ЈЕ ОВДЕ СУЛУДО



Адвокат Тома Фила сматра да је све у вези са случајем и пресудом у случају Славка Ћурувије сулудо:

- Каква је то пресуда ако се не знају извршиоци и налогодавци, а знају се подстрекачи. Видећемо како ће даље тећи поступак, јер су адвокати одбране, који тврде да одлука није донета на основу доказа и да је то било суђење РДБ, озбиљни људи.

Убиство Ћурувије

КОНАЧНО ПРЕСУДА



Специјални суд у Београду осудио је четворицу некадашњих припадника ДБ на укупно 100 година затвора због убиства новинара Славка Ћурувије у априлу 1999.

Радомир Марковић, некадашњи начелник РДБ, због подстрекивања на убиство и Милан Радоњић, бивши начелник београдског центра ДБ, због саизвршилаштва у убиству, осуђени на по 30 година

Припадници ДБ Ратко Ромић и Мирослав Курак, који је у бекству, кажњени су са по 20 година због саизвршилаштва у убиству

Налогодавац и извршилац злочина остали су непознати

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

УХ

08.04.2019 13:25

Не зна се је ли био бољи пјевац или веца фаца. Ти си Гавриловицу доказ да су 90-те заиста биле ненормалне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудост

08.04.2019 13:39

Само код нас мозе пресуда а да се не зна ко је пуцао у цовјека.Престрасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕСТРАДА

08.04.2019 13:46

НЕКА СИ ТИ САМ СЕБЕ НАХВАЛИО...ТИ БИ ДА СЕ ВРАТИС НА ЕСТРАДУ ПА ПРЕКО СЛОБИНЕ КЦЕРКЕ..МОРЕ ПРОВИДАН СИ..

ОДГОВОРИТЕ