Србија поражена од Црногораца, титула Мађарима!

Чак 30 голова у утакмици за пето место на завршном турниру Европа купа у Загребу. Мађарска боља од Хрватске у финалу.

Фудбал 08.04.2019 | 13:00
Србија поражена од Црногораца, титула Мађарима!
Ватерполо репрезентација Србије поразом је завршила наступ на "Фајнал ејту" Европа купа, играном по модификованим правилима.

У базену Младости на Сави, боља од "делфина" била је Црна Гора - 14:16 (6:5, 2:5, 2:4, 4:2)!

Ватерполо савез Србије у извештају на свом званичном сајту наводи да су изабраници Дејана Савића "слабом игром, пре свега у одбрани, посебно са играчем мање, омогућили мотивисанијој Црној Гори да у сусрету са рукометним резултатом стигне до заслужене победе".

Због повреде за Србију није наступио Андрија Прлаиновић, а једина лепа вест са овог меча је 600. гол капитена Филипа Филиповића из 348 наступа за национални тим.

"Делфини" су после вођства од 6:4 у првој четвртини значајно попустили у другом кварталу. У нападу им ништа није полазило за руком, три пута нису реализовали играча више, док су се у одбрани мучили кад год би остали са играчем мање.

Црна Гора је била далеко ангажованија и преокренула је на 7:10, да би почетком последње четвртине отишла на максималних "плус пет" (10:15). Тек онда је Србија заиграла боље и серијом од 4:0 пришла на само гол заостатка.

Ипак, Ивовић на око минут пре краја није пропустио шансу да из петерца "овери" победу Црногораца.

Подсећамо да је ово такмичење било квалификационо за завршни турнир Светске лиге у Београду, на који се наша репрезентација директно пласирала као организатор.

Светски и олимпијски прваци у четвртфиналу су изгубили од Шпаније 12:13, па у разигравању за пласман од петог до осмог места надиграли Грчку 14:10.

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 1, Дедовић 1, Рандјеловић, Ћук 1, Пијетловић 4, Лазић, Алексић, Јакшић 1, Филиповић 3, Стојановић, С. Рашовић 3, Митровић. 

ЦРНА ГОРА: Лазовић, Бргуљан 1, Радовић 1, Петковић 1, Банићевић, Попадић, Јановић 3, Укропина 2, Ивовић 3, Спаић 2, Драшковић 1, Муришић 2, Кандић.

Играч више: Србија 11 (5), Црна Гора 9 (6). Петерци: Црна Гора 2 (1), Србија 3 (3).

Мађарска је у финалу победила Хрватску 10:8, док је у борби за треће место Шпанија била боља од Италије 9:7

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар