Srbija poražena od Crnogoraca, titula Mađarima!

Čak 30 golova u utakmici za peto mesto na završnom turniru Evropa kupa u Zagrebu. Mađarska bolja od Hrvatske u finalu.

Fudbal 08.04.2019 | 13:00
Srbija poražena od Crnogoraca, titula Mađarima!
Vaterpolo reprezentacija Srbije porazom je završila nastup na "Fajnal ejtu" Evropa kupa, igranom po modifikovanim pravilima.

U bazenu Mladosti na Savi, bolja od "delfina" bila je Crna Gora - 14:16 (6:5, 2:5, 2:4, 4:2)!

Vaterpolo savez Srbije u izveštaju na svom zvaničnom sajtu navodi da su izabranici Dejana Savića "slabom igrom, pre svega u odbrani, posebno sa igračem manje, omogućili motivisanijoj Crnoj Gori da u susretu sa rukometnim rezultatom stigne do zaslužene pobede".

Zbog povrede za Srbiju nije nastupio Andrija Prlainović, a jedina lepa vest sa ovog meča je 600. gol kapitena Filipa Filipovića iz 348 nastupa za nacionalni tim.

"Delfini" su posle vođstva od 6:4 u prvoj četvrtini značajno popustili u drugom kvartalu. U napadu im ništa nije polazilo za rukom, tri puta nisu realizovali igrača više, dok su se u odbrani mučili kad god bi ostali sa igračem manje.

Crna Gora je bila daleko angažovanija i preokrenula je na 7:10, da bi početkom poslednje četvrtine otišla na maksimalnih "plus pet" (10:15). Tek onda je Srbija zaigrala bolje i serijom od 4:0 prišla na samo gol zaostatka.

Ipak, Ivović na oko minut pre kraja nije propustio šansu da iz peterca "overi" pobedu Crnogoraca.

Podsećamo da je ovo takmičenje bilo kvalifikaciono za završni turnir Svetske lige u Beogradu, na koji se naša reprezentacija direktno plasirala kao organizator.

Svetski i olimpijski prvaci u četvrtfinalu su izgubili od Španije 12:13, pa u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta nadigrali Grčku 14:10.

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, Dedović 1, Randjelović, Ćuk 1, Pijetlović 4, Lazić, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 3, Stojanović, S. Rašović 3, Mitrović. 

CRNA GORA: Lazović, Brguljan 1, Radović 1, Petković 1, Banićević, Popadić, Janović 3, Ukropina 2, Ivović 3, Spaić 2, Drašković 1, Murišić 2, Kandić.

Igrač više: Srbija 11 (5), Crna Gora 9 (6). Peterci: Crna Gora 2 (1), Srbija 3 (3).

Mađarska je u finalu pobedila Hrvatsku 10:8, dok je u borbi za treće mesto Španija bila bolja od Italije 9:7

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar