БЕЛ: Оспоравају га, а он и даље сипа!

Ембокани - десет голова, девет асистенција! Бивши нападач Андерлехта пресудио бившем клубу!

Фудбал 08.04.2019 | 12:40
БЕЛ: Оспоравају га, а он и даље сипа!
Живот често уме да напише романе, а једну страницу несвакидашње каријере исписао је Диумерси Ембокани у Бриселу. Некадашњи нападач Андерлехта, који је у два мандата носио љубичасти дрес, дао укупно 49 голова, у једином сусрету недељног програма плеј-офа Про лиге израстао је у џелата бившег клуба и ионако лошу сезону учинио му још мање подношљивом.

Искусни центарфор, који се после епизиода у кијевском Динаму, Норичу и Халу, вратио у Белгију, игра изузетно ове сезоне у дресу Антверпена, о чему најбоље сведоче бројеви. Десет голова и девет асистенција. Тек да подсети какав је играч. Мада често оспораван, иако су говорили да му је време прошло или да због повреде колена не може да прође лекарске прегледе у неком јачем клубу, доказао је класу. Овога пута баш је заблистао на њему познатом стадиону „Констант ван ден Шток“, тако што је у првом делу проиграо Дидијеа Зе Ламкела, да би у 83. минуту погодио мрежу за 2:1 и преокретом се потписао испод другог везаног тријумфа свог тима.

Андерлехт је тако забележио и трећи везани пораз у плеј-офу, под упитником му је чак и пласман у Европу, јер баш за Антверпеном заостаје пет корака, па ће бити велика борба за екипу нашег Ивана Обрадовића(играо 90 минута) до краја такмичења.

БЕЛГИЈА 1, ПЛЕЈ ОФ - 3. КОЛО

Субота:

Генк - Гент 2:1 (2:0)
/Малиновски 43пен, 45 - Дерајк 87/

Недеља:

Андерлехт – Антверпен 1:2 (1:1)
/Геркенс 33 – Ламкел 39, Ембокани 83/

Понедељак:

20.30: Бриж - Стандард Лијеж

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар