BEL: Osporavaju ga, a on i dalje sipa!

Embokani - deset golova, devet asistencija! Bivši napadač Anderlehta presudio bivšem klubu!

Fudbal 08.04.2019 | 12:40
BEL: Osporavaju ga, a on i dalje sipa!
Život često ume da napiše romane, a jednu stranicu nesvakidašnje karijere ispisao je Diumersi Embokani u Briselu. Nekadašnji napadač Anderlehta, koji je u dva mandata nosio ljubičasti dres, dao ukupno 49 golova, u jedinom susretu nedeljnog programa plej-ofa Pro lige izrastao je u dželata bivšeg kluba i ionako lošu sezonu učinio mu još manje podnošljivom.

Iskusni centarfor, koji se posle epizioda u kijevskom Dinamu, Noriču i Halu, vratio u Belgiju, igra izuzetno ove sezone u dresu Antverpena, o čemu najbolje svedoče brojevi. Deset golova i devet asistencija. Tek da podseti kakav je igrač. Mada često osporavan, iako su govorili da mu je vreme prošlo ili da zbog povrede kolena ne može da prođe lekarske preglede u nekom jačem klubu, dokazao je klasu. Ovoga puta baš je zablistao na njemu poznatom stadionu „Konstant van den Štok“, tako što je u prvom delu proigrao Didijea Ze Lamkela, da bi u 83. minutu pogodio mrežu za 2:1 i preokretom se potpisao ispod drugog vezanog trijumfa svog tima.

Anderleht je tako zabeležio i treći vezani poraz u plej-ofu, pod upitnikom mu je čak i plasman u Evropu, jer baš za Antverpenom zaostaje pet koraka, pa će biti velika borba za ekipu našeg Ivana Obradovića(igrao 90 minuta) do kraja takmičenja.

BELGIJA 1, PLEJ OF - 3. KOLO

Subota:

Genk - Gent 2:1 (2:0)
/Malinovski 43pen, 45 - Derajk 87/

Nedelja:

Anderleht – Antverpen 1:2 (1:1)
/Gerkens 33 – Lamkel 39, Embokani 83/

Ponedeljak:

20.30: Briž - Standard Lijež

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar