Звезда и Будућност у репризи - за титулу и Евролигу!

Будућност победила Цедевиту у Меморијалном центру "Дражен Петровић" и изборила друго узастопно финале АБА лиге. За титулу са Звездом.  РЕПРИЗА! Будућност победила у Загребу, Цедевита све прокоцкала! Шампион преживео полуфиналну серију!

Кошарка 08.04.2019 | 12:20
Звезда и Будућност у репризи - за титулу и Евролигу!
Загребачка "мајсторица" била је далеко узбудљивија од београдске, у којој је Црвена звезда декласирала Партизан и изборила пето узастопно финале АБА лиге, али и прилику да се после годину дана паузе врати у Евролигу.

Управо на том путу ју је прошлог пролећа зауставила Будућност из Подгорице, тим против кога ће црвено-бели и ове сезоне играти за титулу.

Будућност је у трећој одлучујућој утакмици победила у Загребу Цедевиту и тако дошла у прилику да брани трофеј, али и место у европској елити.

Цедевита – Будућност 73:78 (21:10, 20:29, 17:18, 15:21)!

Најефикаснији је био Џастин Кобс са 23 поена, али није имао праву подршку саиграча, док су се код гостију истакли Ерл Кларк са 19, Немања Гордић са 15 и Гога Битадзе са 13. Финална серија плеј-офа АБА лиге Црвена звезда - Будућност креће у петак мечом у Београду и игра се на три победе.

У финалу АБА лиге ћемо гледати репризу из прошле сезоне. Будућност је успела да у одлучујућем мечу савлада Цедевиту у Загребу са 78:73 и да полуфиналу серију реши у своју корист. Цедевита је имала огромну шансу, водила и по десетак поена разлике, али овај тим дефинитивно није створен да побеђује велике утакмице.

Цедевита је много боље отворила меч. Док је Будућност силовала шут за три поена и промашивала, Цедевита је играла разноврсније, имала скок у нападу и повећавала предност. Будућност је за шест минута дала само шест поена, Рамљак је тројком за 21:10 ставио тачку на сјајну прву четвртину за домаће. Када је Битадзе на почетку другог квартала коначно погодио прву тројку за Будућност, као да су гостима спали окови са ногу. Серијом 14:2 на крилима сјајног Битадзеа, Будућност се вратила у игру и преокренула на 24:23 средином друге четвртине.  

Коначно су после 15-ак минута игре почели да погађају тројке и остала скупоцена појачања Будућности попут Џексона и Ерла Кларка. Цедевиту је предводио Кобс док Пулена никако није ишао шут за три поена. На полувремену је Цедевита водила 41:39.

У трећој четвртини су Американци из Будућности ушли у проблем са личним грешкама и Репеша је морао много да мења што је Цедевита искористила. Мурић је је ушао у серију и одвео домаће на 54:47. Али ЕрлКларк је погађао невероватне шутеве којима је држао Будућност у игри када нико од његових саиграча није могао ништа да погоди.

У последњих десет минута игра се ушло са поеном предности за Цедевиту. Будућност је заиграла много бољу одбрану, Едвин Џексон је имао неке сјајне потезе и играо сјајну одбрану на Пулену. Ерл Кларк је погодио много важну тројку за 68:64, да би Гордић у финишу преузео одговорност. Погодио је двојку за 73:68 на два минута до краја, али је Крушлин тројком вратио Цедевиту у живот. Кобс је промашио улаз за изједначење у последњем минуту, Гордић је био половичан са линије пенала, а Пулен је промашио тројку за победу. Будућност је направила брејк вредан финала и опет ће се намерити на Црвену звезду у борби за титулу.  

Ерл Кларк је са 19 поена био најефикаснији у победничком тиму, 15 је имао Гордић, а 13 Битадзе уз седам скокова. Код Цедевите је бајбољи био Кобс са 23 поена, али је у финишу заказао. Пулен је подбацио и дао само 14 поена уз шут за три поена 1/7! 

Први меч финалне серије се игра 12. априла, а Црвена зезда је домаћин. Као и у другој утакмици два дана касније, после чега се серија сели у Подгорицу. Шампион ће бити тим који стигне до три победе у серији. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар