Звезда атрактивно и убједљиво у плеј-оф!

Црвено-бели још једном сигурном игром и победом "оверили" прво место пред одлучујући део сезоне и дерби са Радничким из Ниша.  Велемајстор Марин поново изазвао дивљење Маракане, Звезда распуцана пред плеј-оф.  Сјајни плејмејкер црвено-белих фантастичним потезом сломио отпор Пролетера у 68. минуту, два гола Боаћија и првенац Иванића у првенству - 4:0.

Фудбал 08.04.2019 | 12:00
Звезда атрактивно и убједљиво у плеј-оф!
Неће фудбалери новосадског Пролетера по лепом памтити своје прво гостовање на стадиону Рајко Митић. Црвена звезда испратила их је са четири поготка у мрежи и победом 4:0 ставила тачку на први део Суперлиге Србије за ову сезону. 

Два пута, а могао је најмање још толико, у стрелце се уписао Ричмонд Боаћи (35. и 82. минут), док су по једном погодили Марко Марин (68) и Мирко Иванић (76).

Посебно леп био је погодак Марка Марина, који је наставио да из утакмице у утакмицу својим потезима подиже публику на ноге. Углавном су то начини на које проиграва саиграче, али ове недеље је решио да сам заврши акцију...

Од идућег викенда чекају нас плеј-оф и плеј-аут, а још једном убедљивом и атрактивном партијом, црвено-бели су послали одговор Радничком из Ниша на нешто ранијих 5:1 на "Чаиру" против Бачке.

Предност између актуелног шампиона и другопласираних Нишлија враћена је на девет бодова, односно четири када буде извршена подела. То значи да нас већ у првом колу плеј-офа на "Маракани" чека изузетно узбудљив дуел две провпласиране екипе! 

Владан Милојевић није могао за ову утакмицу да рачуна на, због жутих картона, суспендоване Стојковића, Јованчића и Бабића, али је и поред тога извео изузетно јак тим. 

Расположени су били Марин и Гајић, као и Боаћи за ког смо већ поменули да је бар још двапут могао (морао) да се упише у стрелце... У другом полувремену први пут ове године на терену се нашао опорављени Марко Гобељић и за двадесетак минута стигао да упише асистенцију, а учествовао је и у акцији код трећег гола.

Нема сумње да ће црвено-бели идуће суботе бити на изузетно тешком испиту, али у последњих неколико утакмица показали су да им је форма на високом нивоу, као и то да Владан Милојевић на располагању има подужу листу играча на које може озбиљно да рачуна...

Поново Марко Марин! Поново мајсторија! Још једна у низу, већа од свих претходних у дресу Црвене звезде. Феноменални плејмејкер српског шампиона је фантастичним лобом у 68. минуту одлучио утакмицу са Пролетером из Новог Сада (4:0), а том потезу претходлиа је серија сјајних дриблинга. Црвено-бели су стигли до 27. славља у овој сезони и на ефектан начин заказали почетаки плеј-офа и меч са Радничким на стадиону Рајко Митић. Утакмицу која би могла да одреди сам финиш шампионске трке.

Мрежу гостију начео је двоструки стрелац Ричмонд Боаћи у 35. минуту, својим 10. голом у Суперлиги, док је у 76. минуту првенц у домаћем шампионату постигао Мирко Иванић. Коначно, Боаћијев нови погодак осам минута пре краја печатирао је убедљиво славље састава Владана Милојевића. Црвена звезда је овај део сезоне окончала са 84 освојена бода, што је седам више у односу на исти период у прошлој сезони, а након поделе бодова имаће четири бода више од другопласираних Мераклија, односно чак 15 више од Партизана и Чукаричког.

Пролетер је строгом дефанзивом покушао да спречи убитачне нападе Црвене звезде и у доброј мери успео успео на томе на почетку меча. Црвено-бели су упорно тражили пукотину у противничкој одбрани, али то није био нимало лаган посао. Екипи Владана Милојевића је био потребан неки вансеријски индивидуалан потез и њега је успео да направи Бранко Јовичић у кључном 35. минуту. Упорни дефанзивни везиста у свом стилу је десет минута пре кре краја првог полувремена понео лопту у правцу десне корнер заставице, а онда је послао идеалну дијагоналу ка Ричмонду Боаћију, који је лепим скоком крунисао добар потез свог саиграча.

Све што су претходно радили домаћи играчи сводило се углавном на покушаје Марка Марина да на спавању ухвати противничку одбрану, али се све до примљеног гола састав Драгана Радојичића доста добро држао. Ипак, након што су пробили противнички бедем црвено-бели су потпуно променили ток меча, а Ричмонд Боаћиу неколико наврата пропустио прилику да постигне још неки погодак. Прво је прокоцкао сјајно додавање Јовељића, док је у последњим тренуцима првог полувремена покушао да лобује Елесина, али је тај ударацзавршио поред гола.

Ти тренуци као да су били само увод у серију промашаја нападача из Гане, који је још два зицера пропустио на старту другог полувремена и донекле изгубио стечено самопоуздање након постигнутог гола. Али му се то вратило у финишу, иако је без проблема овај меч могао да оконча хет-триком. Овако, стигао је до коте од 11 погодака у овој сезони на укупно 14 мечева, што није нимало занемарљив учинак.

Мучио се Боаћи, мучила се и Звезда, али само до мајсторије Марина. Још једном се показало колико су такви потези у стању да подигну екипу, а са друге стране и да потпуно сломе отпор противника, чија је солидна одбрана у завршници меча била на потпуној ветрометини.

Владан Милојевић је завршницу меча искористио да први пут овог пролећа на терен пошаље опорављеног Марка Гобељића, али и да у самом финишу пружи неки минут капитену Ненаду Милијашу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРОЛЕТЕР 4:0
/Боаћи 35, 82, Марин 68, Иванић 76/

Стадион: Црвене звезде
Судија: Новица Анђеловски

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Гајић (од 71. Гобељић), Милуновић, Савић, Родић – Јовичић, Иванић (од 82. Милијаш), Бен, Марин – Боаћи, Јовељић (од 71. Павков).

ПРОЛЕТЕР: Елесин – Митровић (од 78. Плавшић), Леандро, Ламбулић, Танасин – Илић (од 66. Новаковић), Говедарица (од 78. Овусу), Чоловић, Човић, Стаменић - Вујаклија.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар