Zvezda atraktivno i ubjedljivo u plej-of!

Crveno-beli još jednom sigurnom igrom i pobedom "overili" prvo mesto pred odlučujući deo sezone i derbi sa Radničkim iz Niša.  Velemajstor Marin ponovo izazvao divljenje Marakane, Zvezda raspucana pred plej-of.  Sjajni plejmejker crveno-belih fantastičnim potezom slomio otpor Proletera u 68. minutu, dva gola Boaćija i prvenac Ivanića u prvenstvu - 4:0.

Fudbal 08.04.2019 | 12:00
Zvezda atraktivno i ubjedljivo u plej-of!
Neće fudbaleri novosadskog Proletera po lepom pamtiti svoje prvo gostovanje na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda ispratila ih je sa četiri pogotka u mreži i pobedom 4:0 stavila tačku na prvi deo Superlige Srbije za ovu sezonu. 

Dva puta, a mogao je najmanje još toliko, u strelce se upisao Ričmond Boaći (35. i 82. minut), dok su po jednom pogodili Marko Marin (68) i Mirko Ivanić (76).

Posebno lep bio je pogodak Marka Marina, koji je nastavio da iz utakmice u utakmicu svojim potezima podiže publiku na noge. Uglavnom su to načini na koje proigrava saigrače, ali ove nedelje je rešio da sam završi akciju...

Od idućeg vikenda čekaju nas plej-of i plej-aut, a još jednom ubedljivom i atraktivnom partijom, crveno-beli su poslali odgovor Radničkom iz Niša na nešto ranijih 5:1 na "Čairu" protiv Bačke.

Prednost između aktuelnog šampiona i drugoplasiranih Nišlija vraćena je na devet bodova, odnosno četiri kada bude izvršena podela. To znači da nas već u prvom kolu plej-ofa na "Marakani" čeka izuzetno uzbudljiv duel dve provplasirane ekipe! 

Vladan Milojević nije mogao za ovu utakmicu da računa na, zbog žutih kartona, suspendovane Stojkovića, Jovančića i Babića, ali je i pored toga izveo izuzetno jak tim. 

Raspoloženi su bili Marin i Gajić, kao i Boaći za kog smo već pomenuli da je bar još dvaput mogao (morao) da se upiše u strelce... U drugom poluvremenu prvi put ove godine na terenu se našao oporavljeni Marko Gobeljić i za dvadesetak minuta stigao da upiše asistenciju, a učestvovao je i u akciji kod trećeg gola.

Nema sumnje da će crveno-beli iduće subote biti na izuzetno teškom ispitu, ali u poslednjih nekoliko utakmica pokazali su da im je forma na visokom nivou, kao i to da Vladan Milojević na raspolaganju ima podužu listu igrača na koje može ozbiljno da računa...

Ponovo Marko Marin! Ponovo majstorija! Još jedna u nizu, veća od svih prethodnih u dresu Crvene zvezde. Fenomenalni plejmejker srpskog šampiona je fantastičnim lobom u 68. minutu odlučio utakmicu sa Proleterom iz Novog Sada (4:0), a tom potezu prethodlia je serija sjajnih driblinga. Crveno-beli su stigli do 27. slavlja u ovoj sezoni i na efektan način zakazali početaki plej-ofa i meč sa Radničkim na stadionu Rajko Mitić. Utakmicu koja bi mogla da odredi sam finiš šampionske trke.

Mrežu gostiju načeo je dvostruki strelac Ričmond Boaći u 35. minutu, svojim 10. golom u Superligi, dok je u 76. minutu prvenc u domaćem šampionatu postigao Mirko Ivanić. Konačno, Boaćijev novi pogodak osam minuta pre kraja pečatirao je ubedljivo slavlje sastava Vladana Milojevića. Crvena zvezda je ovaj deo sezone okončala sa 84 osvojena boda, što je sedam više u odnosu na isti period u prošloj sezoni, a nakon podele bodova imaće četiri boda više od drugoplasiranih Meraklija, odnosno čak 15 više od Partizana i Čukaričkog.

Proleter je strogom defanzivom pokušao da spreči ubitačne napade Crvene zvezde i u dobroj meri uspeo uspeo na tome na početku meča. Crveno-beli su uporno tražili pukotinu u protivničkoj odbrani, ali to nije bio nimalo lagan posao. Ekipi Vladana Milojevića je bio potreban neki vanserijski individualan potez i njega je uspeo da napravi Branko Jovičić u ključnom 35. minutu. Uporni defanzivni vezista u svom stilu je deset minuta pre kre kraja prvog poluvremena poneo loptu u pravcu desne korner zastavice, a onda je poslao idealnu dijagonalu ka Ričmondu Boaćiju, koji je lepim skokom krunisao dobar potez svog saigrača.

Sve što su prethodno radili domaći igrači svodilo se uglavnom na pokušaje Marka Marina da na spavanju uhvati protivničku odbranu, ali se sve do primljenog gola sastav Dragana Radojičića dosta dobro držao. Ipak, nakon što su probili protivnički bedem crveno-beli su potpuno promenili tok meča, a Ričmond Boaćiu nekoliko navrata propustio priliku da postigne još neki pogodak. Prvo je prokockao sjajno dodavanje Joveljića, dok je u poslednjim trenucima prvog poluvremena pokušao da lobuje Elesina, ali je taj udaraczavršio pored gola.

Ti trenuci kao da su bili samo uvod u seriju promašaja napadača iz Gane, koji je još dva zicera propustio na startu drugog poluvremena i donekle izgubio stečeno samopouzdanje nakon postignutog gola. Ali mu se to vratilo u finišu, iako je bez problema ovaj meč mogao da okonča het-trikom. Ovako, stigao je do kote od 11 pogodaka u ovoj sezoni na ukupno 14 mečeva, što nije nimalo zanemarljiv učinak.

Mučio se Boaći, mučila se i Zvezda, ali samo do majstorije Marina. Još jednom se pokazalo koliko su takvi potezi u stanju da podignu ekipu, a sa druge strane i da potpuno slome otpor protivnika, čija je solidna odbrana u završnici meča bila na potpunoj vetrometini.

Vladan Milojević je završnicu meča iskoristio da prvi put ovog proleća na teren pošalje oporavljenog Marka Gobeljića, ali i da u samom finišu pruži neki minut kapitenu Nenadu Milijašu.

CRVENA ZVEZDA – PROLETER 4:0
/Boaći 35, 82, Marin 68, Ivanić 76/

Stadion: Crvene zvezde
Sudija: Novica Anđelovski

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić (od 71. Gobeljić), Milunović, Savić, Rodić – Jovičić, Ivanić (od 82. Milijaš), Ben, Marin – Boaći, Joveljić (od 71. Pavkov).

PROLETER: Elesin – Mitrović (od 78. Plavšić), Leandro, Lambulić, Tanasin – Ilić (od 66. Novaković), Govedarica (od 78. Ovusu), Čolović, Čović, Stamenić - Vujaklija.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar