РУС: Зенитова предност спала на четири бода!

Аутогол у дербију дао Краснодару нови живот! Феноменалан ударац Ракицког и аутогол Дријусија. . .

Фудбал 08.04.2019 | 12:10
РУС: Зенитова предност спала на четири бода!
Јесенас је прштало на све стране (5:3) овог пута је Зенит био много опрезнији, јер му је позиција на табели то дозвољавала. Испоставило се ипак да је тај дефанзивни приступ највише штетио тиму из Санкт Петерурга, мада је општи утисак да лидер руског шампиона једноставно није имао ни среће у дербију са Локомотивом. У Москви 1:1 након аутогола Себастијана Дриусија који је Краснодару дао право да се нада титули.

Зенитова предност се наиме осам кола пре краја шампиона истопила на достижна четири бода, а 20. априла пулени Сергеја Семака биће на ултимативном испиту пошто путују на ноге Краснодару. Од преосталих окршаја са великанима и једни и други имају још само ЦСКА код куће, али руско првенство није баш тако лако да можете унапред да упишете бодове и против слабијих ривала.

Уосталом, од Зенита су сви слабији, али се Краснодар добро држи, а ево данас је и Локомотива издржала, иако је Јарослав Ракицки феноменалним ударцем из слободног ударца отворио ривала.

Авај, погрешио је Семак што се и сам није отворио, па смо уместо тих 5:3 из јесени гледали прво полувреме без шута у оквир гола. И онда самозадовољство после примљеног гола које је кажњено након шута Владислава Игњатјева. Дријуси, који је у првом мечу два тима имао гол и асистенцију, овог се пута саживео са улогом трагичара. Одбила се лопта после шута Игњатјева о Дријусија и преварила немоћног Андреја Лунева.

Зенит је уздрман. Али је и даље први на табели. Са опипљивом предношћу.

РУСИЈА 1 - 22. КОЛО

Субота

Анжи - Динамо Москва 1:1 (1:0)
/Понце 16 - Шуњић 73/

Краснодар - Крила Совјетов 1:0 (0:0)
/Класон 90+2/

Спартак - ЦСКА 0:2 (0:0)
/Сигурдсон 46 и 55/

Недеља

Уфа - Ростов 1:0 (1:0)
/Игбун  26/

Урал – Јенисеј 3:2 (0:1)
/Димитров 72, Погребњак 85, Пањуков 86 – Јаченко 21, Зотов 63/

Рубин - Арсенал 0:0

Локомотива - Зенит 1:1 (0:0)
/Дријуси 61аг – Ракитски 54/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар